Vapaa henkilökuvaus

Hengitys. Läsnäolo. Rajattomuus. Vapaus olla sinä.

Intuitiivista ja luovaa henkilövalokuvausta

  • Kaunis ylistys itselle.
  • Aloitus-, päätös- tai juhlarituaali elämän taitekohdille.
  • Ylellistä omaa aikaa olla yhteydessä itseesi.
  • Erityinen lahja.

Lue kokemuksia kuvauksista täältä.

 

”Suvin kanssa työskentely oli paljon enemmän kuin valokuvien ottamista. Yhteistyössä oli syvyys, jossa sain tulla aidosti nähdyksi ja kuulluksi. Suvi pystyi näkemään sisälleni asti, lukemaan energiaani ja olemaan läsnä antaen minulle tarvitsemani oman tilan. Lopputulos on kaunista taidetta, joka puhuttelee monella tasolla.” (Katja Frange)

 

MITÄ ON VAPAA HENKILÖKUVAUS?

Vapaa henkilökuvaus on valokuvauksen ja kohtaamisen menetelmä, jossa oleellista on erityisen hienovarainen, luonnollinen ja intuitiivinen kuvattavan, hetken ja ympäristön yksilöllinen kuuntelu ja kunnioittaminen.

Tavoitteenani on luoda mahdollisimman vapaa, turvallinen ja lempeä tila, jossa perinteisen poseerauksen sijaan keskitymme enemmänkin olemassaolon tutkimiseen. Miten olemme läsnä kehossamme ja yhteydessä läsnäolon tilaan ja ympäristöömme? Miten ilmennämme itseämme, kun vapautamme itseämme erilaisista rooleista ja jännitteistä?

Kuvaus tähtää rentouden, autenttisuuden ja vapauden kokemukseen, jossa voi lähestyä ja tutkia luonnollisinta tapaansa olla. Joillekin se on hyvin rauhaisa ja pysähtynyt hiljaisuuden tila, joillekin aktiivista, äänellistä tai kehollista itsensä ilmaisua. Kuvattava voi myös tehdä jotakin itselle hyvin ominaista tai rakasta.

 

 

”En ole koskaan nähnyt itseäni niin kauniina ja voimakkaana.”
(Jenni Venäläinen)

 

MITÄ KUVAUS MAHDOLLISTAA?
Valmiiden valokuvien lisäksi kuvaustilanne luo mahdollisuuden päästä kosketuksiin kehonsa, tunteidensa, ympäristönsä sekä läsnäolon kokemuksen kanssa. Kuvaus voi auttaa luomaan jopa täysin uuden suhteen itseemme niin kehoina kuin sisäisemmilläkin tasoilla. Kuvauskokemus voi uudistaa vanhaa tottumusta olla kameran edessä ollen askel kohti uudenlaista nähdyksi tulemisen tapaa. Kaikki tunteet, ajatukset ja olotilat ovat sallittuja. Tarkoitus ei ole tavoitella mitään tiettyä tilaa, vaan päästää irti esimerkiksi poseeraustilanteista monelle tutusta kontrollista, yrittämisestä sekä kameraan keskittymisestä.

OHJAUKSESTA
Ohjaan kuvattavaa hienovaraisesti sanallisesti tai hiljaisuudella, joskus samaan aikaan keskustellen hetkessä nousevista asioista. Saatan ohjata viemään huomiota esimerkiksi hengitykseen, ympäristöön, tai pyytää sulkemaan silmät. Johdattelen kuvattavaa tilaan, jossa voi luvan kanssa kääntyä itseään kohti. Samalla lähellä on ihminen, joka lempeästi todistaa, dokumentoi ja tukee ja kannattelee tilaa. Usein myös kameran olemassaolo helposti häipyy kuin taustalle ja jäljelle jää vain yhteyden kokemus kuvattavan, kuvaajan ja ympäristön kesken.

YKSILÖLLISYYS
Jokainen kuvaus rakentuu aina intuitiivisesti ja yksilöllisesti, joten jokaisen kuvaussession luonne, kesto sekä lopputulos myös kuvina on monesti hyvin erilainen. Kuvaustilanne on aina 100% luottamuksellinen, jossa kuvattava määrittelee itse haluaako esimerkiksi puhua jostakin aiheesta. Henkilökohtaisuuden ja jakamisen taso on näin jokaisen kuvattavan omassa hallinnassa.


KUVAUSLOKAATIO
Kuvaamme kuvattavan erityisesti kuvaustilannetta valitsemassa ympäristössä.  Voin myös ehdottaa lokaatioita, ja suosittelen useimmiten jotakin ulkotilaa ja erityisesti luontokohteita. Luonnon aisteja ja tietoisuutta avaavan vaikutuksen ansiosta moni saa helpommin yhteyden ympäristön lisäksi myös itseensä. Luonnossa oleminen ja työskentely on jo valtavan hieno elämys itsessään.

VALO
Valokuvassa minulle on hyvin tärkeää valon laatu sekä ja valosta luontaisesti syntyvä tila ja tunnelma. Kuvaan mieluiten luonnonvalossa enkä sisätiloissakaan käytä salamaa, eikä se tule häiritsemään tai ärsyttämään kuvauskohteita.

 

 

 

”Kuvattavana oli helppo olla, vaikka yleensä en pidä kuvauksista enkä selfieistä. Kuvauksen jälkeen oli ihana ja tyyni olo. Kuvaus oli miellyttävä ja koin onnistuvani, vaikka en tehnyt mitään. Valmiit kuvat olivat häkellyttäviä ja näin kerrankin itseni ihanana ja kauniina! Hymyilen kun ajattelen niitä!”
(Suvi Granberg)

 

KUVAUSVAIHTOEHDOT

YKSILÖKUVAUS alk. 300e
Ylellisin ja kokonaisvaltaisin vaihtoehto. Kuvaussessio rakennetaan täysin toiveidesi mukaisesti ja mahdollisuus kuvata useammassa paikassa. Sisältää eniten valmiita kuvia. Tarkempi hinta määräytyy kuvauksen keston, sijainnin ja muiden yksityiskohtien mukaan.

YKSILÖKUVAUS RYHMILLE 100e  / HLÖ
+ kuvauksien koollekutsuja saa omat kuvansa -50% alennuksella!
Teen myös useammista yksilökuvauksista koostuvia kuvauspäiviä, joissa on mahdollista kokeilla vapaata henkilökuvausta edullisemmin ns. miniversiona.  Kuvausmiljöö täytyy valita yhteisesti ryhmän kesken. Mahdollista liittää myös naistenpiiri ja meikkaus.

RYHMÄKUVAUS  alk. 300e
Ryhmäkuvaus on mahtava yhteisöllinen kokemus joko ystävä- tai työporukalle jossa kaikki kuvataan ryhmänä. Yhdistettävissä myös yksilökuvauksia, naistenpiiri ja meikkaus.

PARISKUNTAKUVAUS / YSTÄVÄKUVAUS alk. 300e
Upea yhteinen intuitiivinen kuvaushetki pareille tai ystävyksille.

KAIKKIIN KUVAUKSIIN SISÄLTYY 
– Suunnittelupalaveri etänä (email / whatsup / skype)
– Täydet käyttöoikeudet yksityiskäyttöön ilman vesileimaa
(myynninedistämistarkoituksiin sop.muk.)
– Valokuvat latauslinkkinä sähköpostiin
Mahdolliset matka-, majoitus-, ja tilavuokrakulut sop.muk. 

 

Kuvauksen aikana nautin joka solullani. Oli jopa yllättävän helppoa keskittyä olemiseen poseeraamisen sijaan. Tavoitan mieleenpainuvimpana muistona kuvauksista aistikokemukset. Kuinka pehmeältä ohdakkeen höytyvä tuntui kämmenellä, miltä se tuoksui.

Lopputulos on aivan huikea, jopa sadunomainen. Kuvat ovat upeampia kuin ikinä osasin kuvitella. Kaikki kuvat ovat kuin taideteoksia ja niihin on saatu tosi upeasti vangittua miun persoona. Katson kuvissa itseäni täynnä lempeää rakkautta. Tuntuu uskomattomalta katsoa itseään niin armollisesti! Kuvista huokuu se, että miulla on niissä tosi hyvä olla.

Suosittelen kuvausta jokaiselle, jolla on kokemus siitä, ettei ole tullut nähdyksi. Kokemus oli hyvin korjaava ja hoitava.”
(Anni Saarits)

 

MITEN VAPAA VALOKUVAUS SYNTYI?

Kuvaustapani on luonut itse itsensä vuosien varrella kuvatessani paljon hyvin erilaisia ihmisiä. Ohjaustyylini alkoi kirkastua huomatessani, mitä yhteistä on ollut niillä sessioilla, joissa kuvattava oli kokenut kuvauksen olleen jotakin enemmän kuin pelkkää valokuvausta.

Kuvattavat olivat saattaneet nähdä kuvissa itsestään jotakin ennenkokemattoman syvää, kaunista tai odottamatonta, kokea olonsa kameran edessä hämmentävän helpoksi tai kuvauksen ylipäätään mitä erilaisimmin tavoin voimalliseksi, uudistavaksi tai vapauttavaksi kokemukseksi. Myös ensi kertaa aidosti nähdyksi tulemisen luonnollinen kokemus oli ollut monen sanoittama asia.

Koska jokainen sessio rakentui silti näennäisesti hyvin erilaisista elementeistä, tajusin että yhdistävä tekijä täytyi olla tapani kohdata kuvattava ja rakentaa kuvaustilanne. Kuvaajana tällainen orientoituminen kuvaustilanteessa vaati aivan äärimmäistä herkkyyttä, keskittymistä ja antautumista sekä samalla jatkuvaa luopumista mielen kontrollista.

Siten oli kuitenkin mahdollista luoda aivan erilaisia lopputuloksia niin kuvina kuin kohtaamisina ylipäätään. Koin ohjaukseni kaikkien elementtien tähtäävään lopulta vapauteen, josta menetelmän nimi.

Kun valokuva ei ole enää vain dokumentaarinen tallenne, voi se olla mahdollisuus valtavan kauniille prosessille tulla esiin kaikkein herkimmän ja suurimman läsnäolon voimamme kanssa. Sen taianomaisen vapauden ja totuudellisuuden tilan, jossa niin harvoin vierailemme, ja jonne vielä harvemmin päästämme ketään katsomaan. Vain silloin ihmisen todellinen luonto, kauneus ja karisma kuin taianomaisesti näyttäytyvät minulle täyteen mittaansa.

 

”Päällimmäisenä mielessäni oli saada itsestäni aito ja luonnollinen minäni paljastava kuva. Kuviin on tallentunut minä, ei joku joka minun pitäisi tai yritän olla. Valokuvaus on yllättävä ja antoisa, se voi paljastaa vaikka mitä. Ehkä sen mitä jo tietää, sen mitä on etsimässä tai jopa sen mikä vielä oli piilossa. Päällimmäinen olotilani kuvauksen jälkeen oli rauhallisuus, ilo ja ylpeys.”
(Annika Nurminen)