Valokuvaus

Vapaus olla sinä

Rentoa ja intuitiivista valokuvausta

En ole koskaan nähnyt itseäni niin kauniina ja voimakkaana.

– Jenni Venäläinen


Kuvauspalvelut ja referenssit

Henkilökuvaus

Suosituin tekemäni kuvaus on ”4x sinä” -henkilökuvaus. Kuvaamme session aikana neljässä lokaatiossa, kuitenkin nopean ja helpon matkan päässä toisistaan. Voimme valita lokaatioihin neljä erilaista tyyliä vaihdellen vaatteita, koruja ja muuta rekvisiittaa.

Saat samasta kuvaussessiosta kätevästi kuvat tarvittaessa jopa neljään eri käyttötarkoitukseen (väh. 40 editoitua kuvaa) tai todella monipuolisen kuvasarjan yrityksellesi tai henkilöbrändillesi. Monipuolinen kuvapankki takaa sen, ettei sinun ei tarvitse pyörittää samoja aina kuvia ja saat visuaalisesta ilmeestäsi ja somestasi rikkaamman ja elävämmän. Kuvaan lisäksi mukaan kuvituskuvia, joita voit käyttää esimerkiksi markkinointimateriaaliesi, julisteiden tai bannereiden taustakuvina.

– Meeri Särkkä & Lapinlahden talvi
– Suvi Pajarinen & Arboretumin golden hour
– JuuriMama:n teemakuvaus
– Karolina Stone @ Halkullanniemi

Promokuvaus

Kuvaan paljon taiteilijoiden, vaikuttajien ja yrittäjien promokuvauksia.

– Jenny Virta @ Bud helsinki
– Katja Frange Paavolan tammella
– Jenni Venäläinen Porkkalanniemen kallioilla
– Duo / Pariskuntakuvaus matkailuautossa


Ryhmäkuvaus / tiimikuvaus

Teen kuvauksia ryhmille, jolloin kuvaan lyhyen minikuvauksen kaikista osallistujista. Voimme yhdistää tähän myös ryhmäkuvauksen, jossa kaikki ovat samassa kuvassa.

Kuvausten yhteyteen voidaan liittää piiritapahtuma ja/tai workshop halutusta aiheesta, joka rentouttaa kuvattavia ja luo hyvää ryhmähenkeä. Esimerkkejä piiritapahtuman yhteydessä otetuista kuvauksista:

– Anni
– Suvi G.
– Annika
– Päivi


Tilakuvaus, tapahtumakuvaus, tuotekuvaus, kuvituskuva

– Santa Malandra
Keidas Helsinki
– Naiseuden voima -retriitti


Löydät kuviani myös Instagramista nimellä @vapausollasina ja blogistani suvisistonen.tumblr.com !


Ota yhteyttä!

Laita minulle viestiä toivomuksistasi ja pyydä kustannusarvio kuvauspaketista:

suvi.sistonen (at) gmail.com


Laita sähköpostisi mukaan puhelinnumerosi, niin jutellaan yksityiskohtaisemmin toiveistasi!


Kokemuksia

Suvin kanssa työskentely oli paljon enemmän kuin valokuvien ottamista. Yhteistyössä oli syvyys, jossa sain tulla aidosti nähdyksi ja kuulluksi. Suvi pystyi näkemään sisälleni asti, lukemaan energiaani ja olemaan läsnä antaen minulle tarvitsemani oman tilan. Lopputulos on kaunista taidetta, joka puhuttelee monella tasolla.

– Katja FrangeLopputulos on aivan huikea, jopa sadunomainen. Kaikki kuvat ovat kuin taideteoksia ja niihin on saatu tosi upeasti vangittua miun persoona. Katson kuvissa itseäni täynnä lempeää rakkautta. Kuvauksen aikana nautin joka solullani. Oli jopa yllättävän helppoa keskittyä olemiseen poseeraamisen sijaan. Suosittelen kuvausta jokaiselle, jolla on kokemus siitä, ettei ole tullut nähdyksi. Kokemus oli hyvin korjaava ja hoitava.

– Anni SaaritsKuvattavana oli helppo olla, vaikka yleensä en pidä kuvauksista enkä selfieistä. Kuvauksen jälkeen oli ihana ja tyyni olo. Kuvaus oli miellyttävä ja koin onnistuvani, vaikka en tehnyt mitään. Valmiit kuvat olivat häkellyttäviä ja näin kerrankin itseni ihanana ja kauniina! Hymyilen kun ajattelen niitä!

– Suvi GranbergKuvausfilosofia & -tyyli

Kuvausfilosofiassani on oleellisinta hienovarainen, luonnollinen ja intuitiivinen kuvattavan, hetken ja ympäristön yksilöllinen kuuntelu ja kunnioittaminen.

Tapani ohjata vaihtelee joka kerta, kuitenkin tähdäten aina rentouden ja vapauden kokemukseen, jossa malli voi lähestyä ja tutkia luonnollisinta tapaansa olla. Joillekin se on rauhaisa ja pysähtynyt hiljaisuuden tila, joillekin aktiivista, äänellistä tai kehollista itsensä ilmaisua. Kuvattava voi myös tehdä jotakin itselle ominaista tai rakasta.

Tavoitteena on rento, turvallinen, lempeä ja samalla vapaa tila, jossa perinteisen poseerauksen sijaan keskitymme läsnäoloon, keskusteluun, tekemiseen tai kenties sisäiseen maailmaamme. Miten olemme kehossamme ja yhteydessä ympäristöömme?

Jokainen kuvaussessio rakentuu aina intuitiivisesti ja yksilöllisesti kuvauksien luontaista suuntaa kuunnellen, joka näkyy myös aina lopputuloksessa!

Tyyli

Tyylilleni on ominaista kuvien tunnelmallinen sävytys, lempeä, sekä hieman elokuvallinen ja filmikuvamainen lopputulos. Käsittelen kuvat kuitenkin vain kevyesti, joten lopputuloksena on aina hyvin luonnollinen kuva. 

Olen ennen kaikkea luonnonvalo-kuvaaja, eli en yleensä kuvaa keinovalossa. Sisätilakuvauksissakin valitsen aina mieluiten ajankohdan, jolloin luonnonvalo pääsee sisään kuvaustilaan. Tämä on tärkeää huomioida kuvausaikataulua ja lokaatiota suunnitellessa. Keinovalokuvaukset ovat mahdollisia vain tilassa, jossa voin varmistua valon riittävästä määrästä, sillä en käytä ollenkaan esimerkiksi salamavaloa, jonka takia kuvaukseni koetaan usein aika huomaamattomaksi ja hiljaiseksi toiminnaksi.

Luonnonvalokuvien tunnelma on myös jonkun verran erilainen kun studiokuvauksessa, joten huomioithan tämän tilatessasi, etkä odota studiokuvien kaltaista vaikutelmaa. 

Leikittelen kuvissani paljon kuvien terävyyden ja sumeiden alueiden kanssa, sekä käytän usein monipuolisesti erilaisia rajauksia, jotka jättävät tilaa teksteille esimerkiksi taustakuva- ja julistekäyttöön. 

Kuvauksen lopputulos on aina taiteellinen tulkintani kohteesta. Toivon, että valitset minut kuvaajana siksi, että lähtökohtaisesti pidät taiteellisesta tyylistäni sekä tavastani nähdä kohteeni referensseissäni.

Käytännöt & ehdot

1. Valmiit kuvat toimitetaan asiakkaan sähköpostiin dropbox-linkkinä, jonka kautta asiakas voi ladata kuvat omalle tietokoneelleen.

2. Kuvat toimitetaan korkealaatuisina julistetason painatukseen sopivina digitaalisina tiedostoina (asiakas vastaa itse printtiversioiden teettämisestä).

3. Asiakas saa kuvien mukana käyttöoikeussopimuksen (yritykset, vaikuttajat, artistit).

4. Kuvauspakettien hinnat koostuvat kuvaustyöstä, kuvien jälkikäsittelystä, matkakorvauksista, sekä mahdollisista lisätöistä ja muista palveluista (mm. mentorointi, naistenpiirit, workshopit).

5. Käsittelen kuvat aina vaalimani tyylin sekä taiteellisen näkemykseni mukaisesti. Asiakas tutustuu tyyliini ennen tilauksen tekemistä sivustoltani löytyvien referenssien kautta, ja sitoutuu työnäytteideni perusteella antamaan vapaat kädet kuvien toteuttamisessa. Lue myös tämän sivustoni kohta ”kuvaustyylini”.

6. Asiakas on velvollinen sanallistamaan kaikki kuvauksiin liittyvät toiveensa ennen kuvaustilanteen alkamista, tai viimeistään sen aikana. Esimerkkinä, mitä erityisesti halutaan kuvaan etualalle tai vaikka rajata kokonaan pois kuvasta.

7. Valmiiden kuvien saavuttua mahdolliset lisätoiveet toteutetaan sopimuksen mukaan lisämaksusta, jos ei ole toisin sovittu. Toiveet on ilmoitettava 7vrk sisällä kuvien vastaanottamisesta ja mieluiten samalla kertaa, jotta uusia editointikierroksia ei tule useampaa. Tämä tulee myös aina asiakkaalle edullisimmaksi! 

8. Valokuvauspalveluuni ja tarvittaessa sovitteluun sovelletaan alalla vallitsevia käytäntöjä ja yleisehtoja. Katso tästä Valokuvan ja multimedian oikeuksien luovuttamisen vakioehdot.


Sanottua

Suvi Sistosen valokuvat ovat kuin japanilaisia haikuja. Pienestä, hauraasta ja huomaamattomasta nousee esille mystisen vahva kauneus, joka ei osoittele, vaan antaa tilaa katsojan omille tunnemaailmoille. Sistosen potrettikuvat tuovat esiin henkilöiden pohdiskelevan ja herkän puolen. Ne jättävät katsojalle tilaa tulkita kuvattavan olemusta ja tuovat esiin kuvattavien sisäisen kauneuden. Niitä katsoessa ymmärtää, että jokainen kantaa mukanaan arvokasta salaisuutta.

– Jenni Stammeier, toimittaja

Suvin kuvat huokuvat rauhaa ja seesteisyyttä kertoen samalla kauneuden tajusta sekä kaipuusta etsiä ja nähdä sitä ympäristössään. Valokuvissa on vahva tekijänsä kädenjälki, jolla tarkoitan Suville tyypillistä tapaa rakentaa kuvan tunnelmaa ja sävyjä. Suvi tulkitsee kohteensa luonnetta tuoden kuvattavaansa esille herkällä ja lämpimällä tavallaan, kauniiseen valoon pukien sekä kuvattavansa persoonallisuutta kunnioittaen. Koen, että valokuvaajana Suvi näkee maailman ensisijassa juurikin erilaisten tunnelmien ja valojen läpi. Väreistä, rohkeasta valon käytöstä, hyvästä tilan ja sommittelun ymmärtämisestä koostuu kuvien maailma, jossa on hyvä olla ja harmonisoitua.

Antti Hintsa, valokuvaaja

Suvin valokuvat ovat todella visuaalisia ja tavoittavat hetken tunnelman laadun ja kauneuden todella hyvin. Myös se, kuinka värit tulevat esiin tuovat kuviin maalauksellisuutta. Jotkut kuvat ovat myös lähes graafisia. Kuvissa on kauneutta, harmoniaa, rauhaa ja sielullisuutta ja ne pyrkivät eheyteen, jota ympärillä oleva maailma tarjoaa.

Salla Sistonen, kuvataiteilija

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: