valokuva

Vapaus olla sinä

Intuitiivista ja luovaa luonnonvalo-kuvaustaEn ole koskaan nähnyt itseäni niin kauniina ja voimakkaana.

– Jenni Venäläinen


Suvin kanssa työskentely oli paljon enemmän kuin valokuvien ottamista. Yhteistyössä oli syvyys, jossa sain tulla aidosti nähdyksi ja kuulluksi. Suvi pystyi näkemään sisälleni asti, lukemaan energiaani ja olemaan läsnä antaen minulle tarvitsemani oman tilan. Lopputulos on kaunista taidetta, joka puhuttelee monella tasolla.

– Katja Frange

Kuvattavana oli helppo olla, vaikka yleensä en pidä kuvauksista enkä selfieistä. Kuvauksen jälkeen oli ihana ja tyyni olo. Kuvaus oli miellyttävä ja koin onnistuvani, vaikka en tehnyt mitään. Valmiit kuvat olivat häkellyttäviä ja näin kerrankin itseni ihanana ja kauniina! Hymyilen kun ajattelen niitä!

– Suvi Granberg

Lopputulos on aivan huikea, jopa sadunomainen. Kaikki kuvat ovat kuin taideteoksia ja niihin on saatu tosi upeasti vangittua miun persoona. Katson kuvissa itseäni täynnä lempeää rakkautta. Kuvauksen aikana nautin joka solullani. Oli jopa yllättävän helppoa keskittyä olemiseen poseeraamisen sijaan. Suosittelen kuvausta jokaiselle, jolla on kokemus siitä, ettei ole tullut nähdyksi. Kokemus oli hyvin korjaava ja hoitava.

– Anni SaaritsKuvauspalvelut ja referenssit


Henkilökuvaus – 4x sinä

Suosituin tekemäni kuvaus on ylellinen ”4x sinä” -henkilökuvaus. Kuvaamme session aikana neljässä eri lokaatiossa, kuitenkin nopean ja helpon matkan päässä toisistaan. Voimme valita lokaatioihin neljä erilaista tyyliä vaihdellen vaatteita, koruja ja muuta rekvisiittaa.

Saat samasta kuvaussessiosta kätevästi kuvat tarvittaessa jopa neljään eri käyttötarkoitukseen, tai todella monipuolisen kuvasarjan yritytyksellesi tai henkilöbrändillesi. Monipuolinen kuvapankki takaa sen, ettei sinun ei tarvitse pyörittää samoja aina kuvia ja saat visuaalisesta ilmeestäsi ja somestasi rikkaamman ja elävämmän. Kuvaan lisäksi aina mukaan myös kuvituskuvia, joita voit käyttää esimerkiksi mainoksien, julisteiden tai bannereiden taustakuvina.

4x sinä -sessiosta saat vähintään 40kpl valmiiksi editoitua kuvaa.

Lisäpalveluna saatavilla arkkityyppimentorointi, jossa luomme sinulle 4 erilaista arkkityyppiä kuvausten pohjalle.

– Meeri särkkä & Lapinlahden talvi
– Suvi pajarinen & Arboretumin golden hour

– JuuriMama:n teemakuvaus
– Karolina stone @ Halkullanniemi


Promokuvaus

Kuvaan paljon taiteilijoiden, vaikuttajien ja yrittäjien promokuvauksia.

– Jenny Virta @ bud helsinki
– Katja frange Paavolan tammella
– Jenni venäläinen Porkkalanniemen kallioilla
– duo / PAriskuntakuvaus matkailuautossa


Naisvalokuvaus & ryhmäkuvaus

Teen kuvauksia erityisesti naisryhmille, jolloin kuvausten yhteyteen voidaan liittää naistenpiiri ja/tai workshop halutusta aiheesta. Kuvaan lyhyen minikuvauksen kaikista osallistujista. Voimme yhdistää tähän myös ryhmäkuvauksen naisryhmänä. Esimerkkejä naistenpiirin yhteydessä otetuista kuvauksista:

– Anni
– Suvi G.
– Annika
– Päivi
– naisten voimapäivä (kuvat tulossa)


tila-, tapahtuma-, tuote- ja kuvituskuva

Keidas Helsinki
– Naiseuden voima -retriitti


kuviani sivustoilla

– Karolina Stone
– Alkemistin Talo
– Carrot Ventures
– Sami Nuora

Löydät kuviani myös Instagramista nimellä @vapausollasina ja blogistani suvisistonen.tumblr.com !FILOSOFIA – vapaus olla sinä

Kuvausfilosofiassani on oleellisinta hienovarainen, luonnollinen ja intuitiivinen kuvattavan, hetken ja ympäristön yksilöllinen kuuntelu ja kunnioittaminen.

Tapani ohjata vaihtelee joka kerta, kuitenkin tähdäten aina rentouden ja vapauden kokemukseen, jossa malli voi lähestyä ja tutkia luonnollisinta tapaansa olla. Joillekin se on rauhaisa ja pysähtynyt hiljaisuuden tila, joillekin aktiivista, äänellistä tai kehollista itsensä ilmaisua. Kuvattava voi myös tehdä jotakin itselle hyvin ominaista tai rakasta.


Tavoitteena on rento, turvallinen, lempeä ja samalla vapaa tila, jossa perinteisen poseerauksen sijaan keskitymme läsnäoloon, keskusteluun, tekemiseen tai sisäiseen maailmaamme. Miten olemme kehossamme, ilmennämme itseämme ja olemme yhteydessä ympäristöömme, kun pääsemme kosketuksiin autenttisemman itsemme kanssa?

Jokainen kuvaussessio rakentuu aina intuitiivisesti ja yksilöllisesti kuvauksien luontaista suuntaa kuunnellen, joka näkyy myös aina lopputuloksessa! ✨


kuvaustyylini

Tyylilleni on ominaista kuvien tunnelmallinen sävytys, sekä lempeä ja hieman elokuvallinen ja filmikuvamainen lopputulos. Leikittelen myös paljon kuvien terävyyden ja sumeiden alueiden kanssa, sekä käytän usein monipuolisesti erilaisia rajauksia, jotka jättävät tilaa teksteille esimerkiksi taustakuva- ja julistekäyttöön.

Olen ennen kaikkea luonnonvalo-kuvaaja, eli en yleensä kuvaa keinovalossa. Sisätilakuvauksissakin valitsen aina ajankohdan, jolloin luonnonvalo pääsee sisään kuvaustilaan. Tämä on tärkeää huomioida kuvausaikataulua ja lokaatiota suunnitellessa. Keinovalokuvaukset ovat mahdollisia vain tilassa, jossa voin varmistua valon riittävästä määrästä, sillä en käytä ollenkaan salamavaloa.

Luonnonvalokuvien tunnelma on myös jonkun verran erilainen kun studiokuvauksessa, joten huomioithan tämän tilatessasi, etkä odota studiokuvien kaltaista visuaalista lopputulosta.

Kuvauksen lopputulos on aina taiteellinen tulkintani kohteesta. Toivon, että valitset minut kuvaajana siksi, että lähtökohtaisesti pidät taiteellisesta tyylistäni ja tavastani nähdä kohteeni. Jos haluaisit sen olevan jotakin muuta, tai haluat olla itse vahvasti mukana määrittelemässä kuvien lopputulosta, en ole kuvaajasi 😊


ota yhteyttä!


Laita minulle viestiä toivomuksistasi ja pyydä kustannusarvio kuvauspaketista:

suvi.sistonen (at) gmail.com


Laita sähköpostisi mukaan puhelinnumerosi, niin jutellaan yksityiskohtaisemmin toiveistasi!


käytännöt, sopimukset ja ehdot


💜 Valmiit kuvat toimitetaan asiakkaan sähköpostiin dropbox-linkkinä, jonka kautta asiakas voi ladata kuvat omalle tietokoneelleen.
💜 Kuvat toimitetaan korkealaatuisina julistetason painatukseen sopivina digitaalisina tiedostoina (asiakas vastaa itse halutessaan kuvien printtiversioista).
💜 Asiakas saa kuvien mukana käyttöoikeussopimuksen (erityisesti yritykset, vaikuttajat, artistit).
💜 Kuvauspakettien hinnat koostuvat kuvaustyöstä, kuvien jälkikäsittelystä, matkakorvauksista, sekä mahdollisista lisätöistä ja muista palveluista (mm. mentorointi, naistenpiirit, workshopit).
💜 Käsittelen kuvat aina vaalimani tyylin sekä taiteellisen näkemykseni mukaisesti. Asiakas tutustuu tyyliini ennen tilauksen tekemistä sivustoltani löytyvien referenssien kautta, ja sitoutuu työnäytteideni perusteella antamaan minulle vapaat kädet kuvien toteuttamisessa. Lue myös tämän sivustoni kohta ”kuvaustyylini”.
💜 Asiakas on velvollinen sanallistamaan kaikki kuvauksiin liittyvät toiveensa ennen kuvaustilanteen alkamista, tai viimeistään sen aikana. Vain siten voin ottaa ne huomioon, sillä valokuvaaja ei ole ajatustenlukija! 🙃 Esimerkkinä mitä erityisesti halutaan etualalle tai vaikka rajata kokonaan pois.
💜 Valmiiden kuvien saavuttua mahdolliset lisätoiveet toteutetaan sopimuksen mukaan lisämaksusta, jos ei ole toisin sovittu. Toiveet on ilmoitettava 7vrk sisällä kuvien vastaanottamisesta ja mieluiten samalla kertaa, jotta uusia editointikierroksia ei tule useampaa. Tämä tulee myös aina asiakkaalle edullisimmaksi!
💜 Valokuvauspalveluuni ja tarvittaessa sovitteluun sovelletaan alalla vallitsevia käytäntöjä ja yleisehtoja. Katso tästä Valokuvan ja multimedian oikeuksien luovuttamisen vakioehdot.Arvosteluja


Suvi Sistosen valokuvat ovat kuin japanilaisia haikuja. Pienestä, hauraasta ja huomaamattomasta nousee esille mystisen vahva kauneus, joka ei osoittele, vaan antaa tilaa katsojan omille tunnemaailmoille. Sistosen potrettikuvat tuovat esiin henkilöiden pohdiskelevan ja herkän puolen. Ne jättävät katsojalle tilaa tulkita kuvattavan olemusta ja tuovat esiin kuvattavien sisäisen kauneuden. Niitä katsoessa ymmärtää, että jokainen kantaa mukanaan arvokasta salaisuutta.

Jenni Stammeier, toimittaja

Suvin kuvat huokuvat rauhaa ja seesteisyyttä kertoen samalla kauneuden tajusta sekä kaipuusta etsiä ja nähdä sitä ympäristössään. Valokuvissa on vahva tekijänsä kädenjälki, jolla tarkoitan Suville tyypillistä tapaa rakentaa kuvan tunnelmaa ja sävyjä. Suvi tulkitsee kohteensa luonnetta tuoden kuvattavaansa esille herkällä ja lämpimällä tavallaan, kauniiseen valoon pukien sekä kuvattavansa persoonallisuutta kunnioittaen. Koen, että valokuvaajana Suvi näkee maailman ensisijassa juurikin erilaisten tunnelmien ja valojen läpi. Väreistä, rohkeasta valon käytöstä, hyvästä tilan ja sommittelun ymmärtämisestä koostuu kuvien maailma, jossa on hyvä olla ja harmonisoitua.

Antti Hintsa, valokuvaaja

Suvin valokuvat ovat todella visuaalisia ja tavoittavat hetken tunnelman laadun ja kauneuden todella hyvin. Myös se, kuinka värit tulevat esiin tuovat kuviin maalauksellisuutta. Jotkut kuvat ovat myös lähes graafisia. Kuvissa on kauneutta, harmoniaa, rauhaa ja sielullisuutta ja ne pyrkivät eheyteen, jota ympärillä oleva maailma tarjoaa.

Salla Sistonen, kuvataiteilija