Oma paranemistarinani

Hyvinvoinnin ja valmennustyön pariin minut ajoi päätös parantaa itseni. Silloin kun vastauksia ja helpotusta toinen toistaan monimutkaisempiin oirevyyhteihin ei löydy, on usein pakko alkaa hiljalleen rakentaa laaja-alaista hoitorinkiä eri alojen asiantuntijoista sekä yksinkertaisesti aloittaa tutkimaan asioita itse. Ja ennen kaikkea – ottaa tietoinen vastuu omasta paranemisesta ja sen lukuisista osa-alueista tullen itsensä parhaaksi asiantuntijaksi.

Olen elänyt kehossani niin monissa erilaisissa kivuissa, että hahmottelin jo parikymppisenä kirjoittavani kirjan erilaisista kipulaaduista. Paniikkikohtaukset. Pakko-oireet. 15 vuoden burnout-putki. Eristäytymisen ja yksinäisyyden vaikutus aivoihin. Onnettomuudet. Hengitysvaikeudet. Loiset. Mitä oudoimmat ruoka-aineherkkyydet. Valo- ääni- kemikaali ja sähköherkkyydet.  Lääkeherkkyys. Adrenaliiniherkkyys. Erityisherkkyys. Kun päivät menevät arvioidessa otanko 10 askelta kylpyhuoneeseen vai 15 keittiöön, sillä molempiin ei ole voimia. Arki jolloin kuolemanpelko on niin pysyvä vieras ettei uskalla lopulta enää hengittää.

Kaikkeen tähän voidaan silti kommentoida, ettei sinulle löydy muuta kun näitä pillereitä joita et voi näemmä syötä eli leikataan auki ja katsotaan mitä siellä on. Kiitos, mutta ei kiitos. Tämän kaiken jälkeen voi silti tehdä päätöksen ottaa tutkimus- ja paranemisvastuu 100% itselle ja löytää ulos tästä mystisestä epätasapainon todellisuudesta.

Noin 15 vuotta sitten alkaneella paranemismatkallani olen etsinyt tietoa kooten ymmärrystäni mahdollisimman monista näkökulmista terveyden ja hyvinvoinnin osa-alueilla. Elämäni on koostunut kauan erilaisten kirjojen, lehtien ja blogien lukemisesta, videoiden, podcastien ja luentojen kuuntelusta, loputtomasta googlettamisesta, terveys- ja luontaisliikkeissä marhaamisesta ja joka toisen purkin kokeilusta, tuoteselosteiden syynäämisestä, mitä erilaisimpien mittauksien tekemisestä, valmennuksissa ja kursseilla kouluttautumisesta, uusien aina vain viisaampien eri alojen asiantuntijoiden ja hoitajien metsästyksestä ja tietenkin lukemattomian muistikirjojen täyttämisestä sekä ennen kaikkea erilaisten ”ihmiskokeiden” tekemisestä itselläni.

 

Suurin sairautemme on samaistuminen mieleemme ja tunteisiimme.

 

Siitä terveyskäsityksestä ja paranemisfilosofiastani joka minulla oli vielä 15 vuotta sitten, ei ole jäljellä juuri mitään. Olen kokenut että Roomaan on monta tietä – samaan kohtaan meissä voi päästä käsiksi todella montaa eri reittiä. Yhdelle meistä sopii luontaisesti paremmin toinen ja toiselle toinen. Itse koen joutuneeni kävelemään lukuisia teitä yhtä aikaa. Ja mitä sitten on olla terve? Onko se mittari täydelliset mitattavissa olevat arvot ja ”oireettomuus”? Onko täysin oireetonkaan tila lopulta kovin terve. Omalla kohdallani ainakin täysi oireettomuus kertoi välillä jopa kaikkein suurimmasta epätasapainotilasta. Olen ymmärtänyt kuinka tärkeää on viedä paranemisen prosessia yhtä aikaa kaikilla tasoillamme, sillä joskus yhä isompiin epätasapainoihin johtaa liian nopea vauhti toisaalla ja totaalinen heitteillejättö toisaalla.

Matkani seurauksena olen onneksi löytänyt laukkuuni lopulta niitä oikeita tiedon murusia. Niitä yhdistelemällä olen yrittänyt luoda mahdollisimman kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, miten keho-mieli-sielu-kokonaisuutemme toimii ja miten ihmeellinen järjestelmä on ihmisen paranemismekanismi. Olen käsittänyt kuinka kaikki liittyy kaikkeen ja kuinka tietoiseksi lukuisista eri osista minua on täytynyt tulla voidakseni alkaa paranemaan syvemmällä tasolla. Tänään voin sanoa voivani kokonaisvaltaisesti paremmin kuin koskaan aikaisemmin elämässäni. Samalla olen myös tajunnut, miten epätasapainossa olen ollut jo lapsuudessani ymmärtämättä sitä itse lainkaan.

 

Kun alkaa arvostaa omaa elämäänsä ja hyvinvointiaan tarpeeksi, alkaa pian luontaisesti tekemään kaikkensa sen eteen, että kaikista elämän osa-alueista ja jokaisesta askeleesta tulisi mahdollisimman hyvää tekevä.

 

Mitä paremmin olen alkanut voimaan, sitä intohimoisemmin olen halunnut jatkaa hyvinvointini lisäämistä ja immuniteettini vaalimista kaikilla elämän osa-alueilla. Olen jo vuosia kokenut hiljaisen tavoitteeni olevan tulla niin hyväksi oman keho-mieli-henki – kokonaisuuteni sekä paranemisprosessin asiantuntijaksi, ettei mikään haaste tai ulkopuoleltani tuleva epätasapainotekijä voisi minua enää kaataa siihen tilanteeseen, josta lähdin.

Tätä kaikkea on seurannut loputon palo jakaa oppimaani ja etsiä tietoa aina vain monipuolisemmin, sekä kaivautua yhä vain syvemmälle siihen, miten ihminen todella toimii. Nyt työskentelen hyvinvointi- ja paranemisvalmentajana ennen kaikkea ihmisille, jotka haluavat tukea henkilöltä, joka on itse kääntänyt ne kivet ja kannot yksi kerrallaan navigoiden terveysmaailman loputtomissa viidakoissa. Siellä voin nyt auttaa sinua löytämään oikeaa tietoa, ihmisiä, erilaisia työkaluja ja menetelmiä sekä kuinka niitä yhdistellään. Tällaista tukea olisin itse kaivannut aikoinani enemmän kuin mitään.

 

//

 

Olen valmistunut vuonna 2013 intuitiiviseksi konsultiksi Soul School of Gotlandista sekä kouluttanut itseäni säännöllisesti erilaisissa työelämävalmennuksen, brändäyksen, henkisen kehityksen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin opinnoissa.

Erityisen läheisiä aiheita ovat erilaiset tunnetyöskentelymenetelmät, Ayurveda, zen- ja joogafilosofia, kiinalainen lääketiede, biohakkerointi, homeopatia, värien vaikutukset, meditaatiotekniikat sekä erilaiset mielen-, stressin- ja tietoisuudenhallintamenetelmät, kehotietoisuus, ympäristöherkkyydet, erityisherkän elämä, erilaiset väsymystilat ja burn out, makrobiotiikka, eri kulttuurien astrologiat, hengittäminen, vesi, ravinto, erilaiset puutostilat, mikrobiomi, palautuminen, ympäristö, erilaiset rytmit ja rutiinien rakentaminen, luontoyhteys ja hoitoringin rakentaminen hyvinvointialan eri asiantuntijoista.