Suvi


Synnyin vuonna 1989 vanhempieni ainoaksi lapseksi pieneen savolaiseen maalaiskylään. Isäni oli metsuri, äitini röntgenhoitaja. Viihdyin suomenpystykorvani kanssa lähimetsissä seikkaillen, ja kerran vuodessa matkustimme ulkomaille. Sydämeeni onkin ohjelmoitunut jatkuva palo maailmalle ja olen oppinut, että nomadisieluna minun on pysyttävä alati liikkeessä.


Jo lapsena minulla oli valtavia pakkomielteitä ymmärtää miten maailmankaikkeus toimii. Tunsinkin usein tulevani hulluksi, sillä mieleni ei yksinkertaisesti pystynyt käsittämään äärettömiin kosmisiin kysymyksiin kurottelevan tietoisuuteni oikkuja sekä hermostoni haastavia oireita. Olin ongelmieni kanssa varsin yksin, ja jopa nuorisopsykiatri kehotti vain etsimään apua kokemuksiini aivan muista kuin länsimaisista maailmankuvista, kuten itämaisista viisausperinteistä ja syklisestä aikakäsityksestä. Kunpa hänellä olisikin ollut osoittaa minulle joku opettaja, mutta ei ollut.

Suuri osa elämäni tunneista onkin sittemmin kulunut erilaisia terveys- ja viisausperinteitä tutkien sekä niitä itseeni ihmiskokeina soveltaen. Näistä esimerkkeinä ayurveda ja joogafilosofia, suomalaiset parannusperinteet, luonnon rytmit, kasvilääkintä, eteeriset öljyt, homeopatia, erilaiset tietoisuudenhallintamenetelmät ja energialääketiede.

Musiikki ja ylipäätään taiteet olivat minulle kuitenkin pitkään ainut toimiva kanava operoida siellä, missä sanojen ja mieleni rajallisuus tuli vastaan ja jokin toisenlainen itsensä toteuttamisen taso avautui. Olenkin tehnyt kulttuurialalla töitä yli 15 vuotta niin muusikkona, tapahtumatuottajana, valokuvaajana, kuvataiteilijana, graafikkona, visualistina, sisällöntuottajana, kustannustoimittajana, nettisivujen tekijänä kuin taiteilijamentorina.Tärkeimmät oppitunnit

Jo lukiossa startannut 15-vuotinen burnoutputki kulttuurialalla johti lopulta terveyteni totaaliseen romahtamiseen, työkyvyttömyyteen, yhteiskunnasta eristäytymiseen ja lukemattomien yliherkkyyksien, oireiden ja epätasapainotilojen katastrofaaliseen sekasoppaan. Kaikki tämä eskaloitui mahdottomuuteen löytää terveydentilani vaatima koti. Tämän seurauksena löysin itseni 29-vuotiaana miltei liikuntakyvyttömänä 7 neliön sähköttömästä ja vedettömästä erämökistä keskellä Pohjanmaalaista korpisuota. Makasin aamusta iltaan mökin lattialla järkyttävissä oireissa enkä osannut päättää pelkäsinkö enemmän elämää vai kuolemaa. Ainut sosiaalinen kontaktini lämmitti mökkiä, toi minulle ruokaa sekä hoiti pakollisia yhteyksiäni ulkomaailmaan yrittäessäni itse selvitä paniikkikohtauksesta toiseen.

Uudet ja uudet asiantuntijat näkivät minussa maailman herkkävaistoisimman ja voimakkaimmin maailmaa tuntevan naisen. He levittelivät käsiään järkyttyneinä elämäntarinastani ja ihmettelivät miten ikinä olin vielä täydellisen selväjärkinen ja ylipäätään hengissä. Sain lopulta eräältä kiiinalaisen lääketieteen hoitajalta tuomion, jossa olin kuluttanut elinvoimani ja hermostoni yksinkertaisesti loppuun, kun taas eräs homeopaatti-iridologi kertoi kehoni vastanneen hänen 90-vuotiaan toisen asiakkaansa tilaa. Olin vihdoin löytänyt ihmisiä jotka käsittivät tilanteeni, mutta olin silti käytännössä täysin yksin vastuussa itseni parantamisesta ja ratkaisevan tekijän löytämisestä itsestäni. Joku minussa uumoili kyllä, että olin kääntynyt vähän vahingossa väärälle planeetalle, ja ettei tämä opiskelu ihmiskehossa ollut kaikille osasilleni mielekkäin oppijärjestely. Halusinko todella jatkaa tätä näytöstä?

Tämän elämän näytöksen tärkein kohtaukseni onkin ollut itseni pelastaminen ja palaaminen elämään lopulta kuoleman rajalta. Vasta rajakokemukseni myötä, jossa kuulin pääni sisällä suomalaisesta perinteestäkin tutut kirkon kellot, tapahtui antautumiseni kuolemalle ja sen myötä elämälle. Syvemmälle totuudelleni ja tarkoitukselleni. Ymmärsin, kuinka kehomme on alitajuntamme, ja kuinka suuri konflikti sisälläni oli ollut suhteessa kehossa elämiseen, elämäntehtävääni ja identiteettiini. En ollut uskaltanut olla se kuka olin. Se jos mikä sairastuttaa tai korjaa meidät täältä myös pois. Niin alkoi kivulias luopuminen koko vanhasta elämästäni ja valheellisesta identiteetistäni, egon murtamisprosessi, elämääni johtavien varjojeni paljastustyö sekä elämäntehtäväni vastustamisen purku. Aloitin sinnikkkään itseni ja elämäni uudelleenrakennustyön.


Uusi elämä

Kuinka alkemisoida mahdottomasta mahdollista sekä itsestämme uusi ihminen solujemme, mielemme, kuin myös alitajuntamme ohjelmointien tasolla?

Itseni palauttaminen takaisin elävien kirjoihin on vaatinut loputonta tutkimustyötä ja epävarmaa räpiköintiä henkiin jäämistä koskevan tiedon valtameressä. Kuitenkin tietoisuuteni äärilaitojen kolistelu jumalallisen autuuden ja ykseyskokemuksien sekä lamaannuttavien dissositaatio-, ja kauhukohtausten välillä ovat opettaneet minulle elämästä ja tietoisuudestamme ehkä tärkeimmän. Näissä sisäisen ja ulkoisen tiedon viidakoissa voin kuitenkin nyt auttaa muita löytämään etsimänsä tai ainakin varustautumaan matkalle!

Konsultointien ja taiteen lisäksi kehitän tänä päivänä ayurvedaan pohjaavaa elämäntaito-oppi Elontietoa ja rakennan uutta maailmaa erilaisten projektieni sekä yhteistöiden kautta.

Olen myös valmistunut intuitiiviseksi konsultiksi Soul School Gotlandista ja Sibelius-Akatemiasta (kansan)musiikin maisteriksi sekä ammattipianistiksi (2018).

Kiitos, että luit tarinani. Nähdään uudessa maailmassa!

13.5.2021 Alkemistin Talolla

Suvi

Vain itse voimme levittää omat siipemme.