Sanottua

Suvi Sistonen on hurmaava tulkitsija, joka maalaa musiikin kautta hyvin elokuvallisia tarinoita ja maailmoja kuulijan mieleen. Esiintyessään vaikkapa taidenäyttelyissä tai säestäessään mykkäelokuvia ja tanssiasityksiä Suvi ja hänen musiikkinsa sulautuvat osaksi kokonaisuutta, jolloin musiikki avaa uusia mahdollisuuksia taiteen tulkinnalle. Vaikka koen Suvin ennen kaikkea kauniita ja harmonisia tunnelmia rakentavana muusikkona, voi hän monipuolisuudessaan luoda myös juhlallisia, nostalgisia tai ilostuttavia esityskokonaisuuksia tyylilajista toiseen.

– Susanna Oversteyns, kulttuuripäällikkö

Suvin kanssa työskentely oli paljon enemmän kuin valokuvien ottamista ja nettisivujen tekoa. Yhteistyössämme oli syvyys, jossa sain tulla aidosti nähdyksi ja kuulluksi, mutta en ainoastaan toiveita esittävänä asiakkaana, vaan myös ihmisenä ja sieluna. Valokuvauksessa Suvi pystyi näkemään sisälleni asti, lukemaan energiaani ja olemaan läsnä antaen minulle tarvitsemani oman tilan. Tämän myötä hän loi kokonaisuuden, joka tyylikkään ja yksinkertaisen kauniin näkyvän jäljen lisäksi on energeettisesti vahva. Suvilla on hyvällä tavalla taitoa myös haastaa ja kyseenalaistaa, esittää avaavia kysymyksiä sekä olla herkkä ja tinkimättömän jämäkkä, jotta turha karsiutuu pois. Lopputulos on kaunista taidetta, joka puhuttelee monella tasolla. Lämmin kiitos Suvi!

– Katja Frange, henkinen ohjaaja ja kirjailija

Taiteilijamentorointi on ollut minulle vuorovaikutusprosessi, jossa koen tulleeni enemmän näkyväksi ja kohdatuksi kokonaisvaltaisesti. Olen saanut uutta varmuutta olla mikä olen – taiteilija – ja tuoda sitä myös esille sekä markkinoida omaa osaamistani. Olen pitänyt myös siitä että olet haastanut minua menemään epämukavuusalueillenikin. Joskus myös on vain sokea tai ei osaa vaihtaa näkökulmaa tai ei saa itsestään irti sitä viimeistä puristusta, mutta mentoroinnin avulla olen päässyt eteenpäin. Olet auttanut minua löytämään omaa ydinosaamistani ja tuomaan sitä esille, panostamaan uusiin tai hankalilta tuntuviin asioihin.

– Johanna Nenonen, taiteilija

Mielestäni Suvi osaa ihailtavasti yhdistää sekä intuition, että ammatillisen osaamisen. Keskustelu oli luontevaa ja mutkatonta. Vieläkin, kun huutelen apuani, Suvi on aina valmis auttamaan.💙

– Maikki Nuorala, kuvataiteilija ja ohjaaja

Kuvat onnistuivat yli odotusten ja voisin kyllä ylistää kuvia loputtomiin! En ole koskaan nähnyt itseäni niin kauniina ja voimakkaana. Olin aivan mykistynyt ne nähdessäni ja olen oikeastaan yhä. En olisi kyllä uskonut, millaisen reaktion ne minussa herättivät. Oli tosi voimauttavaa nähdä kuvat. Tykkään tosi paljon kuvien värimaailmasta ja niiden teknisestä toteutuksesta! Olen äärimmäisen tyytyväinen ja nyt minulla on kuvia konsertteja, nettisivuja ja käyntikortteja varten.

Promokuvauksiini latautui paljon tunteita ja odotuksia. Minulla oli tietty visio tai tunne, jonka halusin kuvista välittyvän, joten tietysti pelkona oli etten osaisi selittää hakemaani tunnelmaa ja kuvista ei tulisi juuri sellaisia kuin olin unelmoinut. Lisäksi minusta ei oltu ennen otettu kunnollisia soolopromokuvia, joten myös se jännitti. Muutenkin näin tämän kuvauksen mahdollisuutena päästä eroon omista negatiivisista mielikuvista itsestäni. 

Olin tyytyväinen suunnitteluun ja siihen, että Suvi antoi siihen hyvin paljon aikaa. Puhuimme rauhassa haluamastani tunnelmasta ja kuva-asetelmista. Kuvauksissa tunnelma oli hyvä. Luotin Suviin tosi paljon ja uskoin, että hän oli ymmärtänyt, mitä halusin. Oli myös hyvä päätös, etten nähnyt kuvia ollenkaan kuvausten aikana, vaikka aluksi mietin, että onko se hyvä idea. Päätin luottaa tässäkin. Pystyin siis keskittymään vain olemaan kuvissa ja välittämään haluamaani tunnetta/tunnelmaa.


– Jenni Venäläinen, muusikko

Suvi Sistosen valokuvat ovat kuin japanilaisia haikuja. Pienestä, hauraasta ja huomaamattomasta nousee esille mystisen vahva kauneus, joka ei osoittele, vaan antaa tilaa katsojan omille tunnemaailmoille. Sistosen potrettikuvat tuovat esiin henkilöiden pohdiskelevan ja herkän puolen. Ne jättävät katsojalle tilaa tulkita kuvattavan olemusta ja tuovat esiin kuvattavien sisäisen kauneuden. Niitä katsoessa ymmärtää, että jokainen kantaa mukanaan arvokasta salaisuutta.

– Jenni Stammeier, toimittaja

Suvin kuvat huokuvat rauhaa ja seesteisyyttä kertoen samalla kauneuden tajusta sekä kaipuusta etsiä ja nähdä sitä ympäristössään. Valokuvissa on vahva tekijänsä kädenjälki, jolla tarkoitan Suville tyypillistä tapaa rakentaa kuvan tunnelmaa ja sävyjä. Suvi tulkitsee kohteensa luonnetta tuoden kuvattavaansa esille herkällä ja lämpimällä tavallaan, kauniiseen valoon pukien sekä kuvattavansa persoonallisuutta kunnioittaen. Koen, että valokuvaajana Suvi näkee maailman ensisijassa juurikin erilaisten tunnelmien ja valojen läpi. Väreistä, rohkeasta valon käytöstä, hyvästä tilan ja sommittelun ymmärtämisestä koostuu kuvien maailma, jossa on hyvä olla ja harmonisoitua.

– Antti Hintsa, valokuvaaja

Ottaessani Suviin yhteyttä oli mielessäni ajatus saada uusille sivuillemme enemmän tunnelmaa (havainto minkä olin kokenut käydessäni aiemmin Suvin tekemillä sivuilla)  ja sen kautta oman toimintani selkeyttämistä. Niin käynnistyi sen myötä itselleni todellinen näkyväksi tulemisen prosessi. Suvin ottamat kauniit kuvat ovat prosessin todellisia helmiä.

Kollegoilta sain mukavaa palautetta sivuistamme: ”tyylikkäät, hyvin teitä kuvastavat, ei kaupalliset olematta kuitenkaan nuhjuiset”. Omasta mielestäni sivut ovat nyt me. Niistä huokuu sopivasti lämpö ja raikkaus ja jotain jätetään sopivasti myös auki. Tällä matkalla tein monta arvokasta havaintoa joista olen kovin kiitollinen.  IsoKiitos Suvi paljosta vaivannäöstä, mielipiteideni vahvistamisesta ja ammattitaitoisesta toteuttamisesta minua kuunnellen : )
 
– Erika Johansson, eläinlääkäri

Oli ilo työskennellä kanssasi tehdessämme netti- ja Facebooksivuni. Suunnitteluprosessi oli luontevaa ja sitä oli helppo tehdä. Kysyit aina minun mielipidettä ja mieltymyksiäni, mutta toit myös omat näkemykset ja ajatukset esille sekä annoit ehdotuksia ja vinkkejä, jotka auttoivat paljon lopputuloksen saavuttamisessa. Varmistit aina olinko varmasti tyytyväinen ja pidin paljon siitä että annoit tilaa asiakkaan omille ajatuksille ja mieltymyksille.

Työskentelemisesi on ammattitaitoista ja vaivatonta sekä pidän sen vuorovaikutteisuudesta, joka on hyvin rauhallista ja virtaavaa. Sinulla on vahva näkemys visuaalisesta lopputuloksesta, selkeä oma tyyli ja tietynlainen tunnelma mitä haet josta tykkään. Jotain pehmeää ja helposti lähestyttävää ja samaan aikaan selkeää. Kiitos mahtavasta työstä Suvi! : )

– Joonas Tuuri, kontrabasisti

Suvin tekemät sivustot ovat olleet selkeitä, käyttäjäystävällisiä ja koulutus sivujen päivittämiseksi on ollut kattava ja sen avulla sivujen päivittäminen on käynyt helposti. Suvi pitää huolta asiakkaistaan ja tekee parannusehdotuksia myös sivuston luomisen jälkeen – laadunvalvonta toimii! Työskentely on ollut helppoa ja Suvi reagoi ja vastaa kysymyksiin nopeasti ja perusteellisesti.


– Rasmus Soini, säveltäjä

Suvin valokuvat ovat todella visuaalisia ja tavoittavat hetken tunnelman laadun ja kauneuden todella hyvin. Myös se kuinka värit tulevat esiin, tuovat kuviin maalauksellisuutta. Jotkut kuvat ovat myös lähes graafisia, josta pidän. Kuvissa on myös moniulotteista visuaalista näkemystä, joka palvelee hetken tilaa ja tilannetta niin värimaailmaltaan, tilan hallinnan, sommitelman ja rajauksen suhteen kuin myös valo-varjosuhteeltaan. Niissä on kauneutta, harmoniaa, rauhaa ja sielullisuutta ja ne pyrkivät eheyteen jota ympärillä oleva maailma tarjoaa.

– Salla Sistonen, kuvataiteilija

 

Asiakkaita mm.


Naiseuden voima, yhteisö uuden ajan naisille
Heidi Harju, valmentaja
Art Story Inkoo, taideyritys ja kauppa
Katja Frange, kirjailija ja henkinen valmentaja
Shamaria, naisille suunnattu moderni mysteerikoulu
Art Intuition Hehkuva, hyvinvointiyritys

Maarit Lassila, taiteilija ja runoilija
Kaija Juurikkala, kuvataiteilija, kirjailija ja opettaja
Ateljee Valo, taiteilijaresidenssi ja kurssikeskus

Ruokapuoti Lempi, kahvila ja ruokapuoti
Niacure, akupunktioyritys
Kalliolan Eläinklinikka, yksityinen eläinklinikka
Jenni Venäläinen, kansanmuusikko
AnnaKaisa, hyvinvointiyritys
Galleria Gaya, taidegalleria
Antti Hintsa, valokuvataiteilija, kuvittaja ja graafikko
Kotini on metsä -taideprojekti

Joonas Tuuri, jazzmuusikko
Sointi Jazz Orchestra, big band