Mykkäelokuva

Livesäestyksiä mykkäelokuviin.

Ota yhteyttä jos etsit livenä musiikin improvisoivaa muusikkoa tai säveltäjää mykkäelokuvaan, tai sinulla on jokin muu yhteistyöidea! Esitystä edellisenä tai seuraavana päivänä on mahdollista pitää esimerkiksi mykkäelokuvasäestyksen workshop tai yksityistunteja.

SUVI SISTONEN SOLO
piano / matkaharmooni / claviola

SUVI SISTONEN & JOONAS TUURI
piano / kontrabasso

 

’You have your very own style.
– Antonio Coppola


LIVESÄESTYKSIÄ MM.

20.8.2019 Alfred Hitchcock: The Logder @ Kino Regina

The Lodger (1972) oli Alfred Hitchcockin ensimmäinen suuri menestyselokuva ja hänen ensimmäinen jännityselokuvansa. Paksu, lähes läpitunkematon sumu velloo Lontoon yössä. Vuokraemäntä epäilee vuokralaistaan (Novello) Lontoon sumussa vaanivaksi sarjamurhaajaksi. Äänen ”esittämistä” varten rakennettiin lasikatto, jonka läpi näkyvät murhaajan hermostuneet askeleet.

26.1.2019 Minna Canth: Anna-Liisa @ Kino Regina

Minna Canth kirjoitti näytelmän Anna Liisa (1922) viimeisinä elinvuosinaan. Se yhdistää Canthin tuotannon kaksi tunnetuinta juonnetta, maalaisympäristön, jonne kirjailija sijoitti ensimmäiset huvinäytelmänsä, ja yhteiskunnallisten ongelmien käsittelyn. Anna-Liisa on talollisen tytär, joka on menossa naimisiin Johanneksen kanssa. Kaikki näyttää onnelliselta, kunnes lähistöllä asuva vanha nainen, Husso, alkaa muistuttaa tyttöä tämän menneisyydestä.

26.11.2017 Minna Canth: Sylvi @ Orion

Teuvo Puron ohjaama melodraama Sylvi (1913) on ensimmäinen suomalainen kokoillan näytelmäelokuva. Orpo Sylvi on naimisissa itseään vanhemman huoltajansa Aksel Vahlin kanssa, mutta rakastaa intohimoisesti lapsuudenystävänsä Viktor Hovingia. Elokuvan säilyneistä kohtauksista on rekonstruoitu noin 27 minuuttinen, selittävin tekstein varustettu versio. Teuvo Puron ohjaama ja Jussi Snellmanin käsikirjoittama Anna-Liisa on Minna Canthin klassikkonäytelmästä vuonna 1922 valmistunut mykkä melodraama.

19.5.2017 Charles Chaplin: The Kid @ Orion

Charles Chaplinin ensimmäinen pitkä komedia oli uhkayritys, mutta Chaplinin poika (1921) sai jättimenestyksen, joka rohkaisi myös Keatonia ja Lloydia aloittamaan pitkien klassikoidensa teon. Tarinassa kulkurista tulee äidin hylkäämän vauvan kasvattaja.

13.12.2012 Helsinki Soundpainting Ensemble @ Pinnan alla -elokuvaklubi, Korjaamo

Helsinki Soundpainting Ensemble composed music live to short films chosen by the club Pinnan Alta. Musicians: Teea Aarnio, Charlotta Hagfors & Amanda Kauranne, voc, Suvi Sistonen, harmonium, Jukka Kääriäinen, git, Turkka Inkilä, flute & Ilkka Tolonen, drums, Sonja Korkman, soundpainting