musiikki

Pianisti, improvisoija, opettaja


Muusikkona teen paljon yhteistöitä eri taidealojen kanssa, ja monitaiteelliset projektit sekä improvisaatio ovat luonnollista maaperääni. Olen työskennellyt myös paljon taiteilijamentoroinnin, työelämätietouden sekä erilaisten kulttuuri- ja tapahtumatuotantojen parissa.

Instrumentit

Kosketinsoittimet (piano, matkaharmooni)

Tutkinnot

Sibelius-Akatemia, musiikin maisteri (MuM)
Sibelius-Akatemia, musiikin kandidaatti (MuK)
Savonlinnan Taidelukio, mus. yo

Erikoistuminen: improvisaatio, elokuvamusiikki, mykkäelokuvasäestys, kansanmusiikki, monitaiteelliset produktiot

Opettajina mm. Antonio Coppola, Jarmo Saari, Kimmo Pohjonen, Anto Pett, Henri Wilkinson, Timo Alakotila, Markus Fagerudd, Päivi Takala, Sanni Orasmaa, Juha Valkeapää, Jukka Ruotsalainen, Jussi Kannaste, Reijo Pola, Meri Tiitola.

Yhteistöitä muusikkona mm.


Kiasma, HAM, Ars Fennica, Savonlinnan Oopperajuhlat, Kino Regina, Elokuvateatteri Orion, Bulevardin teatteri, Universum -teatteri, Pinnan Alla – lyhytelokuvaklubi, Taideyliopiston Liikutus – improvisaatiohanke, Seinäjoen Taidehalli, Teatterikorkeakoulu, Kuvataideakatemia, Linnanmäki, Pohjanmaan Valokuvakeskus

Töitä taiteen tutkijana

2016 Mitä on taide, kuka on taiteilija (SiBa)
2016 Taiteilijan matkassa (SiBa)
2013 Työkaluja oman taiteilijuuden tutkimiseen (SiBa)
2012 Improvisaation monet opetusmetodit (SiBa)
2011 Musiikin sisäinen aika ja aikakäsitykset (SiBa)


Taide linssinä todellisuuteen

Kaiken tarkoituksena mitä teemme, on loppuviimein antaa meille linssi, jonka läpi opiskella todellisuutta itsessään. Omalla kohdallani suurena linssinäni ovat toimineet taiteet.

Opiskellessani musiikin tutkimusta Taideyliopistossa aiheenani ”Mitä on taide, kuka on taiteilija?”, tutkin erityisesti eri taiteenlajeja yhdistäviä lainalaisuuksia. Yksi suurimmista intohimoistani on ollut havainnoida, kuinka täysin samat taiteen ja luovuuden ilmiöt ja metafysiikka toistuvat jokaisessa taidemuodossa ja ylipäätään luovassa prosessissa.Projekteja


Onerva Music
Improvisaatiopitoinen ja monipuolinen cover-muusikkokollektiivi
Lue lisää: onervamusic.com

Suvi Sistonen Solo / Suvi Sistonen & Joonas Tuuri
piano / kontrabasso
Improvisaatioita, omia sävellyksiä, covermusiikkia.
Yhdistettävissä erilaisiin tapahtumiin ja taidemuotoihin säestykseksi tai osaksi teosta (mm. taidenäyttely, valokuva, elokuva, teatteri, tanssi, liike, teksti). Ehdota yhteistyötä!


Opetus / Taiteilijamentorointi


Etsimme sekä selkeytämme omaa luontaista ja yksilöllistä, vapaata ilmaisua. Kartoitamme tavoitteitasi ja etsimme perusääntäsi muusikkona.

Ainut velvollisuutesi taiteilijana on antaa ääni sille, kuka todella olet.