musiikki

Pianisti, improvisoija, opettaja


Muusikkona teen paljon yhteistyötä eri taidealojen kanssa ja monitaiteelliset projektit sekä improvisaatio ovat luonnollista maaperääni. Genrellisesti olen aina halunnut haastaa itseäni monipuolisesti ja opintoihini on kuulunut niin populaarimusiikin, elokuvamusiikin sekä erilaisten improvisaatiolajien sekä maailmanmusiikkityylien genret. Olen työskennellyt myös monipuolisesti työelämätietouden, brändäyksen, erilaisten kulttuurituotantojen parissa.

Instrumentit

Kosketinsoittimet (piano, matkaharmooni, claviola, melodica, lelupianot)

Tutkinnot

Taideyliopisto / Sibelius-Akatemia, musiikin maisteri (MuM)
Sibelius-Akatemia, musiikin kandidaatti (MuK)
Savonlinnan Taidelukio, musiikin ylioppilas

Erikoistuminen: improvisaatio, elokuvamusiikki, mykkäelokuvien säestäminen, kansanmusiikki, monitaiteelliset produktiot

Opettajinani ovat toimineet mm. Antonio Coppola, Jarmo Saari, Anto Pett, Kimmo Pohjonen, Henri Wilkinson, Timo Alakotila, Markus Fagerudd, Päivi Takala, Sanni Orasmaa, Juha Valkeapää, Jukka Ruotsalainen, Jussi Kannaste, Reijo Pola, Meri Tiitola.

Yhteistöitä muusikkona mm.


Kino Regina, Elokuvateatteri Orion, Bulevardin teatteri, Universum -teatteri, Pinnan Alla – lyhytelokuvaklubi, Taideyliopiston Liikutus – improvisaatiohanke, Kiasma, HAM, Ars Fennica, Savonlinnan Oopperajuhlat, Seinäjoen Taidehalli, Teatterikorkeakoulu, Kuvataideakatemia, Linnanmäki, Pohjanmaan Valokuvakeskus

Töitä taiteen tutkijana

2016 Mitä on taide, kuka on taiteilija (SiBa)
2016 Taiteilijan matkassa (SiBa)
2013 Työkaluja oman taiteilijuuden tutkimiseen (SiBa)
2012 Improvisaation monet opetusmetodit (SiBa)
2011 Musiikin sisäinen aika ja aikakäsitykset (SiBa)


Taide linssinä todellisuuteen

Koen että kaiken tarkoituksena mitä opiskelemme ja teemme työksemme, on loppuviimein antaa meille vain linssi jonka läpi opiskella todellisuutta itsessään. Omalla kohdallani yhtenä linssinäni ovat toimineet taiteet.

Opiskellessani musiikin tutkimusta Taideyliopistossa aiheenani ”Mitä on taide, kuka on taiteilija?”, tutkin erityisesti eri taiteenlajeja yhdistäviä lainalaisuuksia. Yksi suurimmista intohimoistani on ollut havainnoida, kuinka täysin samat taiteen ja luovuuden ilmiöt ja suhteet toistuvat jokaisessa taidemuodossa ja ylipäätään luovassa prosessissa. Tutkimuksen edetessä huomasin opiskelevani elämän lainalaisuuksia ylipäätään tajutessani, että voisin korvata työni jokaisen ”taide” -sanan elämällä itsellään.


Tutkimustyöni rinnalla opiskelin myös intuitiivista maalausta, valokuvausta sekä graafista suunnittelua. Visuaalisten alojen parissa olen kuitenkin suurelta osin itseoppinut.


Projekteja


Onerva Music
Improvisaatiopitoinen ja monipuolinen cover-muusikkokollektiivi
Lue lisää: onervamusic.com

Suvi Sistonen Solo / Suvi Sistonen & Joonas Tuuri
piano / kontrabasso
Improvisaatioita, omia sävellyksiä, covermusiikkia.
Yhdistettävissä erilaisiin tapahtumiin ja taidemuotoihin säestykseksi tai osaksi teosta (mm. taidenäyttely, valokuva, elokuva, teatteri, tanssi, liike, teksti). Ehdota yhteistyötä!


Opetus / Taiteilijamentorointi


Etsimme sekä selkeytämme jokaisen omaa luontaista ja mahdollisimman vapaata ilmaisua. Kartoitamme esteettisiä tavoitteitasi ja etsimme perusääntäsi muusikkona ja/tai improvisoijana.

Ainut velvollisuutesi taiteilijana on ilmaista sitä kuka todella olet.