minusta


Synnyin vuonna 1989 pieneen savolaiseen maalaiskylään. Jo lapsena minulla oli pakkomielle ymmärtää miten maailmankaikkeus toimii. Lopulta eri alojen asiantuntijat sanoivat etten tulisi löytämään vastauksia kysymyksiini länsimaisista tieteenaloista, ja kehottivat minua siirtymään muiden kulttuurien tietoperinteiden pariin.

Suuri osa elämäni tunneista onkin sittemmin kulunut erilaisia terveys- ja viisausperinteitä tutkien sekä niitä itseeni ja elämääni soveltaen. Näistä esimerkkeinä ayurveda ja joogafilosofia, suomalaiset parannusperinteet, luonnon rytmit, kasvilääkintä, erilaiset tietoisuudenhallintamenetelmät sekä energialääketiede.

Musiikki ja ylipäätään taiteet olivat minulle kuitenkin pitkään tärkein kanava operoida siellä, missä sanojen ja mieleni rajallisuus tuli vastaan ja jokin toisenlainen itsensä toteuttamisen taso avautui. Olen nyt tehnyt kulttuurialalla töitä yli 15 vuotta niin muusikkona, valokuvaajana, kuvataiteilijana, graafikkona, tapahtuma- ja sisällöntuottajana, kustannustoimittajana kuin taiteilijamentorina.Oman terveyden menettäminen tienä hyvinvointialalle

Jo lukiossa alkanut 15-vuotinen burnoutputki kulttuurialalla johti kuitenkin terveyteni totaaliseen romahtamiseen: liikunta- ja työkyvyttömyyteen, lukemattomien yliherkkyyksien ja selittämättömien oireiden kierteeseen, sekä lopulta täydelliseen yhteiskunnasta eristäytymiseen.

Asiantuntija toisensa perään näki minussa maailman herkkävaistoisimman ja voimakkaimmin maailmaa tuntevan naisen. He levittelivät käsiään järkyttyneinä elämäntarinastani ja ihmettelivät miten ikinä olin vielä selväjärkinen saati hengissä. Sain taas passituksen kohti vaihtoehtoisempia asiantuntija-aloja.

Lopulta sain kiiinalaisen sekä ayurvedisen lääketieteen hoitajiltani tuomiot, jossa olin kuluttanut elinvoimani ja hermostoni yksinkertaisesti loppuun. Homeopaatti-iridologi kertoi kehoni vastanneen alle kolmikymppisenä jo keskimäärin hänen 90-vuotiaiden asiakkaidensa tilaa. Kehoni oli periaatteessa elänyt monen monta elämää yhden aikana, sillä rasitus oli ollut niin valtavaa.

Tärkein opetukseni oli lopulta palaaminen kuoleman rajalta, jonka myötä tapahtui antautumiseni kuolemalle ja sen myötä elämälle. Siitä alkoi kivulias luopuminen koko vanhasta elämästäni sekä valheellisesta identiteetistäni.

Uusi elämä

Kuinka alkemisoida mahdottomasta mahdollista sekä itsestämme uusi ihminen solujemme, mielemme, kuin myös alitajuntamme tasolla?

Kehomme on alitajuntamme. Sisälläni oli ollut valtava konflikti suhteessa kehooni, elämäntehtävääni ja identiteettiini. Se mitä tein ja ilmensin, oli muuta kuin mitä sisimmässäni halusin ja olin.

Itseni palauttaminen takaisin elävien kirjoihin vaati valtavaa tutkimustyötä eri kulttuurien terveystiedon viidakoissa. Tietoisuuteni äärilaitojen kolistelu autuaiden ykseyskokemuksien sekä lamaannuttavien kauhukohtausten välillä opettivat minulle elämästä ja tietoisuudestamme kuitenkin tärkeimmän.

Näissä sisäisen ja ulkoisen tiedon viidakoissa voin kuitenkin nyt auttaa muita löytämään etsimänsä – tai vähintään varustautumaan matkalle!

26.6.2021

Suvi

Vain itse voimme levittää omat siipemme.