minusta


Synnyin vuonna 1989 pieneen savolaiseen maalaiskylään. Lapsena minulla oli erilaisia pakkomielteitä, joista suurin oli ymmärtää miten maailmankaikkeus toimii ja pelkäsin tulevani hulluksi. Lopulta eri alojen asiantuntijat sanoivat etten tulisi löytämään apua tai vastauksia kysymyksiini länsimaisista tieteenaloista, ja kehottivat minua siirtymään muiden kulttuurien tietoperinteiden pariin.

Suuri osa elämäni tunneista onkin sittemmin kulunut erilaisia terveys- ja viisausperinteitä tutkien sekä niitä itseeni ja elämääni soveltaen. Näistä esimerkkeinä ayurveda ja joogafilosofia, suomalaiset parannusperinteet, luonnon rytmit, kasvilääkintä, lukuisat tietoisuusmenetelmät, sekä energialääketiede.

Musiikki ja ylipäätään taiteet olivat minulle kuitenkin myös tärkeä kanava operoida siellä, missä sanojen ja mieleni rajallisuus tuli vastaan, ja jokin toisenlainen itsensä toteuttamisen taso avautui. Olenkin tehnyt kulttuurialalla töitä yli 15 vuotta niin muusikkona, valokuvaajana, kuvataiteilijana, graafikkona, tapahtuma- ja sisällöntuottajana, kustannustoimittajana kuin taiteilijamentorina.Oman terveyden menettäminen tienä hyvinvointialalle

Jo lukiossa alkanut 15-vuotinen burnoutputki kulttuurialalla, liian korkealentoiset tutkimukseni ja vääristynyt kehoyhteyteni yhdessä johtivat terveyteni totaaliseen romahtamiseen: liikunta- ja työkyvyttömyyteen, lukemattomien yliherkkyyksien ja selittämättömien oireiden kierteeseen, sekä lopulta täydelliseen yhteiskunnasta eristäytymiseen.

Eri alojen asiantuntijat näkivät minussa maailman herkkävaistoisimman ja voimakkaimmin maailmaa tuntevan naisen. He levittelivät käsiään järkyttyneinä elämäntarinastani ja ihmettelivät miten ikinä olin vielä selväjärkinen saati hengissä. Sain jälleen passituksen kohti vaihtoehtoisempia asiantuntija-aloja.

Lopulta sain kiiinalaisen sekä ayurvedisen lääketieteen hoitajiltani tuomiot, jossa olin kuluttanut elinvoimani ja hermostoni yksinkertaisesti loppuun. Homeopaatti-iridologi kertoi kehoni vastanneen alle kolmikymppisenä jo hänen 90-vuotiaiden asiakkaidensa tilaa. Kehoni oli periaatteessa elänyt monen monta elämää yhden aikana, sillä rasitus oli ollut niin valtavaa.

Tärkein opetukseni oli lopulta palaaminen kuoleman rajalta, jonka myötä tapahtui antautumiseni kuolemalle ja sen myötä elämälle. Siitä alkoi kivulias luopuminen koko vanhasta elämästäni sekä valheellisesta identiteetistäni.

Uusi elämä

Kuinka alkemisoida mahdottomasta mahdollista sekä itsestämme uusi ihminen solujemme, mielemme, ja alitajuntamme tasolla?

Kehomme on alitajuntamme. Sisälläni oli ollut valtava konflikti suhteessa kehooni, elämäntehtävääni ja identiteettiini. Se mitä tein ja ilmensin, oli muuta kuin mitä sisimmässäni halusin ja olin.

Itseni palauttaminen takaisin elävien kirjoihin vaati massiivista tutkimustyötä eri kulttuurien terveystiedon viidakoissa. Tietoisuuteni äärilaitojen kolistelu autuaiden ykseyskokemuksien sekä lamaannuttavien kauhukohtausten välillä opettivat minulle elämästä ja tietoisuudestamme kuitenkin tärkeimmän.

Näissä sisäisen ja ulkoisen tiedon viidakoissa voin kuitenkin nyt auttaa muita löytämään etsimänsä – tai vähintään varustautumaan matkalle! 🙃

26.6.2021

Suvi

Vain itse voimme levittää omat siipemme.