Minusta

Olen savolaissyntyinen, hiljattain pohjalaistunut taiteilija. Minulle on aina ollut luonnollista ylittää taiteiden rajoja musiikin, kuvan ja tekstin välillä. Teen paljon yhteistyötä eri taidealojen kanssa ja monitaiteelliset projektit sekä improvisaatio ovat luonnollista maaperääni.

Olen aina etsinyt sisäisen harmonian, kasvun ja itseni ylittämisen kokemuksia taiteeni kautta. Taiteen eri muodot ovat kuin vieraita kieliä jotka auttavat minua saamaan itsestäni esiin eri puolia sekä näkemään maailmaa huoneen eri ovilta. Samalla kun yksi tapa luoda minussa sulkeutuu, toinen avautuu. Siten pitäydyn alati luomisen virrassa luonnollisesti. Pakotettu taide on lopputulokseltaan minulle hengetöntä ja pysähtynyttä, enkä siksi koskaan pakota itseäni luomisprosessiin.

Luonto ja luonnollisuus ovat minulle kaikki kaikessa. Lähtökohtana tyhjyys ja luontaisen rytmini kunnioittaminen ovat edellytykset sille, että voin pysyä tasapainossa ja kuulla oman hiljaisuuteni. Siitä syntyy myös taiteeni. Elementtini (kiinalainen astrologia) on maa, joka ei saa pysähtyä, ja on elinehtoni pysyä alati liikkeessä.

Olen työskennellyt kauan myös luonnonmukaisen terveyden tasapainottamisen parissa suurimpina intohimoinani kiinalainen lääketiede, kasvilääkintä ja eteeriset öljyt.

 

Lapsuus.