Improvisaatioita teehuoneella

Tunnin mittaisessa konsertissa kuullaan harmonisia improvisaatioita tunnelmalliseksi teehuoneeksi rakennetussa esitystilassa.

Esitys rakentuu Suvi Sistosen (piano ja harmooni) ja Joonas Tuurin (kontrabasso) tai Kukka Lehdon (viulu) luomille elokuvallisille ja meditatiivisille äänimaisemille, teelle ja harmoniselle tilakokemukselle. Tarjolla on laadukas teevalikoima sekä erilaisia herkkuja, jotka kuuluvat iltaan, jossa teemestarin vieraanvaraisuus ja lempeä kyky kohdata saa yleisön tuntemaan olonsa takuulla lämpimästi tervetulleeksi.

Tule rauhoittumaan, harmonisoitumaan, avaamaan aistisi ja nauttimaan hyvästä teestä.

 

SOEN

Kun Soen kirjoitti runoja tai maalasi kalligrafiaa,
näin hänen koko olemuksensa muuttuvan.

Hänestä tuli hyvin hiljainen, liikkumaton, ja katsellessani
tunsin saman hiljaisuuden laskeutuvan minuun.

Vaikka edessäni näin vain kiinalaisen kirjoitusmerkin,
minusta tuntui aina kuin tämä taideteos olisi kaikki, mitä tarvitsee nähdä.

Se täytti maailmankaikkeuden.
Soen katosi, minä katosin.

Enää ei ollut
taiteen,
taiteilijan ja
vastaanottavan yleisön välisiä eroja.

– John Daido Loori

 

 

KOKEMUKSIA

”Hieno konsepti joka ruokki kaikkia aisteja. Oli ihanaa laskeutua joulukuun tummaan iltaan tunnelmallisessa paikassa ja antaa musiikin virrata läpi samalla kun teekuppi lämmitti käsiä. Hoitava hetki kiireisen työpäivän jälkeen. Äänimaisema oli rauhallinen ja kielellä tanssahtelevat aromit kruunasivat aistielämyksen. Tykkäsin koska arvostan laadukasta lempeyttä.”

”Tilan ja tunnelman luonnissa olet jo mestari, jossa soittosi oli oleellinen ilmaisumuoto ja se menee syvälle ainakin minulla.”

”Herkkyys on haaste niille, jotka eivät ole kosketuksissa oman herkkyytensä kanssa ja tutkineet sisäisiä sopukoitaan pohjia myöten. Hengittäneet, pysähtyneet oleellisen äärelle ja hiljentäneet mielensä. Toisilla se on ollut luontaista lapsuudesta alkaen ja saaneet kulkea kivisen polun siinä maailmassa jossa toiset ovat sokeutuneet ja kuuroutuneet. Aistillisuus on tilan antamista niin kuulijoille kuin kanssa soittajille ja siinä sinä onnistuit kanssasoittajiesi kanssa.”

​”Improvisaatioita teehuoneella oli ehkä enemmän tila, johon halusit viedä meidät kuin esitys. Ajattelin sen lempeäksi ja rauhoittavaksi vyöhykkeeksi teineen ja tryffeleineen, jossa ollaan kaikki yhdessä.”

”Kaikenkaikkiaan oli oikein nautinnollinen kokonaisuus. Teemat kantoivat hyvin alusta loppuun ja tarjoilupuoli/miljöö oli erinomainen tunnelmaa tukeva lisä. Todella koskettavaa ensitahdeista lähtien.”

”Lämmin, lähelle tuleva, yllätyksellinen, monitaiteinen, taidokas ja sävykäs.”

”Konserttisi sopi loistavasti eilen viime aikaiseen teemaani – herkkyyden tutkiminen muissa ja itsessäni ja miten sen kanssa olla näkyvä osa tätä yhteiskuntaa.”

”Minulle jäi rauhallinen olo. Aika meni hujauksessa, olisi kuunnellut pidempäänkin.”

”Olet mielenkiinteinen yhdistelmä herkkyyttä ja voimaa eli temperamenttia ja tahtoa. Hyvä yhdistelmä!”

”Hienosti rakennettu tilaisuus alusta loppuun! Kokonaisuus oli hyvin eheä.”

”Kiitos hienosta ja innostuksia herättävästä kokemuksesta!”

”Kiitos ihanasta ja kokonaisvaltaisesta elämyksestä!”