filosofia & kuvaustyyli

Kuvausfilosofiassani on oleellisinta hienovarainen, luonnollinen ja intuitiivinen kuvattavan, hetken ja ympäristön yksilöllinen kuuntelu ja kunnioittaminen.

Tapani ohjata vaihtelee joka kerta, kuitenkin tähdäten aina rentouden ja vapauden kokemukseen, jossa malli voi lähestyä ja tutkia luonnollisinta tapaansa olla. Joillekin se on rauhaisa ja pysähtynyt hiljaisuuden tila, joillekin aktiivista, äänellistä tai kehollista itsensä ilmaisua. Kuvattava voi myös tehdä jotakin itselle ominaista tai rakasta.


Tavoitteena on rento, turvallinen, lempeä ja samalla vapaa tila, jossa perinteisen poseerauksen sijaan keskitymme läsnäoloon, keskusteluun, tekemiseen tai kenties sisäiseen maailmaamme. Miten olemme kehossamme ja yhteydessä ympäristöömme?

Jokainen kuvaussessio rakentuu aina intuitiivisesti ja yksilöllisesti kuvauksien luontaista suuntaa kuunnellen, joka näkyy myös aina lopputuloksessa!


kuvaustyylini

Tyylilleni on ominaista kuvien tunnelmallinen sävytys, lempeä, sekä hieman elokuvallinen ja filmikuvamainen lopputulos. Käsittelen kuvat kuitenkin vain kevyesti, joten lopputuloksena on aina hyvin luonnollinen kuva.

Olen ennen kaikkea luonnonvalo-kuvaaja, eli en yleensä kuvaa keinovalossa. Sisätilakuvauksissakin valitsen aina mieluiten ajankohdan, jolloin luonnonvalo pääsee sisään kuvaustilaan. Tämä on tärkeää huomioida kuvausaikataulua ja lokaatiota suunnitellessa. Keinovalokuvaukset ovat mahdollisia vain tilassa, jossa voin varmistua valon riittävästä määrästä, sillä en käytä ollenkaan esimerkiksi salamavaloa, jonka takia kuvaukseni koetaan usein aika huomaamattomaksi ja hiljaiseksi toiminnaksi.

Luonnonvalokuvien tunnelma on myös jonkun verran erilainen kun studiokuvauksessa, joten huomioithan tämän tilatessasi, etkä odota studiokuvien kaltaista vaikutelmaa.

Leikittelen kuvissani paljon kuvien terävyyden ja sumeiden alueiden kanssa, sekä käytän usein monipuolisesti erilaisia rajauksia, jotka jättävät tilaa teksteille esimerkiksi taustakuva- ja julistekäyttöön.

Kuvauksen lopputulos on aina taiteellinen tulkintani kohteesta. Toivon, että valitset minut kuvaajana siksi, että lähtökohtaisesti pidät taiteellisesta tyylistäni sekä tavastani nähdä kohteeni referensseissäni. 😊