Asiakaskokemuksia

Suvin kanssa työskentely oli paljon enemmän kuin valokuvien ottamista ja nettisivujen tekoa. Yhteistyössämme oli syvyys, jossa sain tulla aidosti nähdyksi ja kuulluksi, mutta en ainoastaan toiveita esittävänä asiakkaana, vaan myös ihmisenä ja sieluna. Valokuvauksessa Suvi pystyi näkemään sisälleni asti, lukemaan energiaani ja olemaan läsnä antaen minulle tarvitsemani oman tilan. Tämän myötä hän loi kokonaisuuden, joka tyylikkään ja yksinkertaisen kauniin näkyvän jäljen lisäksi on energeettisesti vahva. Suvilla on hyvällä tavalla taitoa myös haastaa ja kyseenalaistaa, esittää avaavia kysymyksiä sekä olla herkkä ja tinkimättömän jämäkkä, jotta turha karsiutuu pois. Lopputulos on kaunista taidetta, joka puhuttelee monella tasolla. Lämmin kiitos Suvi!

– Katja Frange, henkinen ohjaaja ja kirjailija

Suvin kuvattavana oli varma ja hyvä olla ja hän osaa ohjata ammattitaidolla ja vahvalla intuitiolla. Suvilla on ainutlaatuinen ote kuvaamisessaan ja hän osaa nähdä kuvaushetkessä sekä yksilön, että kokonaisuuden. Hän osaa nähdä lukuisia eri vaikuttimia kuvaushetkessä ja olla läsnä ja intuitiivinen niiden käytössä. Suosittelen lämpimästi

– Heidi Harju, valmentaja

Kuvat onnistuivat yli odotusten ja voisin kyllä ylistää kuvia loputtomiin! En ole koskaan nähnyt itseäni niin kauniina ja voimakkaana ja oli todella voimauttavaa nähdä lopulliset kuvat. En olisi kyllä uskonut, millaisen reaktion ne minussa herättivät. Olin kertakaikkiaan mykistynyt.
            Promokuvauksiini latautui paljon tunteita ja odotuksia. Minulla oli tietty visio tai tunne, jonka halusin kuvista välittyvän, joten tietysti pelkona oli etten osaisi selittää hakemaani tunnelmaa ja kuvista ei tulisi juuri sellaisia kuin olin unelmoinut. Lisäksi minusta ei oltu ennen otettu kunnollisia soolokuvia, joten myös se jännitti. Muutenkin näin tämän kuvauksen mahdollisuutena päästä eroon omista negatiivisista mielikuvista itsestäni. 

Olin tyytyväinen myös suunnitteluun ja siihen, että Suvi antoi siihen hyvin paljon aikaa. Puhuimme rauhassa haluamastani tunnelmasta ja kuva-asetelmista. Kuvauksissa tunnelma oli hyvä. Luotin Suviin tosi paljon ja uskoin, että hän oli ymmärtänyt, mitä halusin. Oli myös hyvä päätös, etten nähnyt kuvia ollenkaan kuvausten aikana, vaikka aluksi mietin, että onko se hyvä idea. Päätin luottaa tässäkin. Pystyin siis keskittymään vain olemaan kuvissa ja välittämään haluamaani tunnetta/tunnelmaa.


– Jenni Venäläinen, muusikko

Suvi Sistosen valokuvat ovat kuin japanilaisia haikuja. Pienestä, hauraasta ja huomaamattomasta nousee esille mystisen vahva kauneus, joka ei osoittele, vaan antaa tilaa katsojan omille tunnemaailmoille. Sistosen potrettikuvat tuovat esiin henkilöiden pohdiskelevan ja herkän puolen. Ne jättävät katsojalle tilaa tulkita kuvattavan olemusta ja tuovat esiin kuvattavien sisäisen kauneuden. Niitä katsoessa ymmärtää, että jokainen kantaa mukanaan arvokasta salaisuutta.

– Jenni Stammeier, YLE

Suvin kuvat huokuvat rauhaa ja seesteisyyttä kertoen samalla kauneuden tajusta sekä kaipuusta etsiä ja nähdä sitä ympäristössään. Valokuvissa on vahva tekijänsä kädenjälki, jolla tarkoitan Suville tyypillistä tapaa rakentaa kuvan tunnelmaa ja sävyjä. Suvi tulkitsee kohteensa luonnetta tuoden kuvattavaansa esille herkällä ja lämpimällä tavallaan, kauniiseen valoon pukien sekä kuvattavansa persoonallisuutta kunnioittaen. Koen, että valokuvaajana Suvi näkee maailman ensisijassa juurikin erilaisten tunnelmien ja valojen läpi. Väreistä, rohkeasta valon käytöstä, hyvästä tilan ja sommittelun ymmärtämisestä koostuu kuvien maailma, jossa on hyvä olla ja harmonisoitua.

– Antti Hintsa, valokuvaaja

Suvin valokuvat ovat todella visuaalisia ja tavoittavat hetken tunnelman laadun ja kauneuden todella hyvin. Myös se kuinka värit tulevat esiin, tuovat kuviin maalauksellisuutta. Jotkut kuvat ovat myös lähes graafisia, josta pidän. Kuvissa on myös moniulotteista visuaalista näkemystä, joka palvelee hetken tilaa ja tilannetta niin värimaailmaltaan, tilan hallinnan, sommitelman ja rajauksen suhteen kuin myös valo-varjosuhteeltaan. Niissä on kauneutta, harmoniaa, rauhaa ja sielullisuutta ja ne pyrkivät eheyteen jota ympärillä oleva maailma tarjoaa.

– Salla Sistonen, kuvataiteilija