Käytöstavat – katoavaa kansanperinnettä?

Todellakin saa olla ja pitää olla eri mieltä, jos sydän niin sanoo. Uskon, että voimme monesti kasvaa ja saavuttaa meille kuuluvia asioita kaikkein nopeiten juurikin kunnioittamalla omaa totuuttamme ja elämällä rohkeasti sen mukaisesti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö kannattaisi muistaa, miksi meillä on kaksi korvaa ja yksi suu 

Sinun tehtäväsi, kuten meidän kaikkien, on puolustaa omaa totuuttasi, seistä sen takana ja olla itsesi puolella. Mutta tee se asiallisesti, ystävällisesti, omat sisätyösi hoitaen ja vastuusi itsehallinnastasi kantaen. Se voi toki vaatia kaikkea kymmeneen laskemisesta vuosikymmenten traumatyöskentelyyn, enkä sano että se on helppoa. Ihmisten käytöstavat ovat kuitenkin olleet tämän vuosituhannen yksi katoavaisimmista perinteistämme kaikissa ikäluokissamme. En aisti ja tapaa ajassamme juurikaan enää sellaista arvostavaa, sydämellistä ja jopa pyhää toistemme kunnioittamista kommunikoinnissamme, jonka pitäisi olla mielestäni kaiken vuorovaikutuksemme perusta. 

Itselläni on nollatoleranssi omassa somessani kaikenlaiselle hyökkäävyydelle, haukkumiselle ja henkilökohtaisuuksiin menemiselle. Jos joudut blokatuksi, löytyy vastaus todennäköisesti siitä, että olen kokenut toimintasi edustavan edellisiä 

Rauhaa, kohteliaisuuksia ja rakkautta joulukuuhun 

HARJOITUS: sano joka päivä ainakin kerran nämä sanat jollekulle, vähintään itsellesi:

Kiitos.
Anteeksi.
Olen pahoillani.
Olet tärkeä / rakastan sinua. 
Voinko auttaa jotenkin?

– Suvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s