Mihin lokeroon sinä haluat?

Tässä vielä yksi (ja viimeinen) kannanottoni aiheesta maalittaminen, lokeroiminen, kahtiajako ja kollektiivisesti kasvava vastakkainasettelu, joka tuntuu pahenevan päivä päivältä hajottaen silmieni edessä perheitä, yhteisöjä ja parisuhteita. Tottakai niin täytyy joskus käydä syystäkin ja uskon myös, että tämä aika paljastaa myös monet kestämättömät rakenteet. Jos voin silti edistää tällä kirjoituksellani edes yhden avoimemman, kehittävämmän ja kärsivällisemmän keskustelun ilmentymistä maailmassa, olen onnistunut. 

En ole tarpeeksi linjassa ”virallisen tiedon” kanssa ollakseni ”kunnon vastuullinen ja tervejärkinen kansalainen”, mutta en usko tarpeeksi moniin asioihin ollakseni ”täysiverinen salaliittoteoreetikko”, ja monesta asiasta en tiedä mitä ajatella ja uskon ettei oikein kukaan voi tietää. Mikä olen?

Vastaus: yksinäinen.

Olemme ajautuneet pisteeseen, jossa arvio toisen ihmisen KOKO maailmankuvasta tehdään hyvin herkästi jopa yhteen aihealueeseen liittyvän mielipiteen, tai vain epävarman savolaisen ”suattaapi olla, mutta suattaapi olla olemattakii” -mutuilun perusteella. Lakkaamme moikkaamasta, poistamme facekavereista, laitamme jopa eston päälle – mutta ennen sitä kuitenkin jätämme isoveljelle ilmoituksen hlön postauksista vaarallisina. Myös se, ettei sinulla ole voimakasta mielipidettä, ajaa sinut kategoriaan, joka jättää helposti ulkopuolelle. Sinut on monessa paikassa pakotettu valitsemaan puolesi tai ihmiset kokevat seurasi vaivauttavaksi. Näin päädymme toistemme mitä erilaisemmille, toinen toistaan mustemmille maailmankuva-listoille.

Tässä avaan vain kaksi lokeroa, ne kärkkäimmät omassa verkostossani nousseet:

LOKERO 1: Jos sanot tässä ajassa epäileväsi otsikoita tai kritisoit edes hieman median ylilyöntejä (joka ennen oli aika normaalia?), vastustat median yhtä klassisinta taipumusta myydä ja kerätä klikkauksia pelolla, linkkaat rokotevalmistajien tai lääketieteellisten tutkimuksien tieteellisiä faktoja (joita ei kai yleisesti ennen olla liitetty salaliittoihin?), viittaat lääkärin, virologin tai muun asiantuntijalausuntoon joka ei ole pelkoa lisäävä tai jonka julkaisualustana ei ole Hesari, Yle, tai THL, muistutat ajassamme sydämen kuuntelusta, meditoinnista tai luonnollisen immuniteetin kehittämisestä, puhut ihmisoikeuksien puolesta, kyseenalaistat rokotteet (varsinkin uusimman niistä), hengaat ns. terveysvaikuttajien ja ”hyvinvointi-ihmisten” kanssa tai vieläpä halaat heitä:

-> Olet automaattisesti qanon, kannatat Trumpia, olet äärioikeistolainen, allekirjoitat et vain yhtä, vaan KAIKKI maailmassa liikkuvat mitä hurjimmat salaliittoteoriat, vastustat tiedettä (vaikka puhuisitkin nimenomaan tieteellisistä tutkimuksista), et usko kenenkään auktoriteetin sanaan periaatteesta, et usko yhteenkään hyvään ihmiseen viranomaisalalla, edustat siitä oikeasta todellisuudesta irtaantuneita new age-liikkeitä, ja mitä todennäköisimmin, olet menettämässä mielenterveytesi. Olet myös potentiaalinen vaarallinen vaikuttaja, jonka sananvapaus täytyy ottaa pois. 

LOKERO 2. Jos käytät edes kerran maskia, tapaat vielä ystäviäsi jotka käyttävät maskia, tykkäät jonkun koronaa kauhistelevan tai Bideniä kannattavan ystäväsi postauksesta, repussasi on käsidesi, tilaat Hesaria, katsot televisiota, olet ladannut koronavilkun edes päiväksi, pidät turvavälejä, et postaa somessa mitään kriittistä tästä ajasta, epäilet tuttusi sairastuneen aitoon koronaan tai kävit kerran koronatestissä ilman että työnantajasi uhkasi potkuilla:

-> Uskot kaiken mitä media, poliitikot, THL ja WHO kertovat, olet Bidenin kannattaja, et usko minkäänlaiseen korruptioon puhumattakaan muista jo julkitulleista ”salaliitoista”, et usko että kukaan voisi olla rahan tai muiden etuuksien perässä, uskot että kaikki auktoriteetit haluavat aina alaistensa parasta, otat aina kaikki ihmiskunnalle tarjottavat rokotteet ilman minkäänlaista kyseenalaistusta, et usko että luonnollisin keinoin voisi parantaa immuniteettia (et usko edes Helsingin yliopiston metsämikrobitutkimuksia vaikka ne ovat tieteellisiä, koska väärä tulos), maailmankuvasi on 100% tieteellinen materialismi ja ajattelet että kaikki muut ihmiset ovat qanonoita.

Toivoisin, että ihmiset ymmärtäisivät, että tällä hetkellä yksittäisryhminä TIEDE, POLIITIKOT, ASIANTUNTIJAT, MEEDIOT TAI EDES SALALIITTOTEORIAT EIVÄT OLE KESKENÄÄN KONSENSUKSESSA kaikista päivän polttavista aiheista. Ja näitä aiheita on monia, jotka kaikki tunnutaan mallikkaasti sotkevan tällä hetkellä keskenään tehden mitä taidokkaimpia johtopäätöksiä. Jos esimerkiksi halaat ystävääsi korona-aikana, olet Trumpin kannattaja, eikös? No selvähän se!

Erilaisia todisteita ja näkemyksiä maailmamme tilasta on hyvin, hyvin, hyvin, hyvin moneen suuntaan. Tiedämme kaikki, minkä linjan media on valinnut ja että pelko myy. Että asiantuntijatkin ovat erehtyneet kautta aikain. Että tiede on itseään alati kehittävä ala, jonka takana on inhimillisiä ihmisiä. Että haluttuja tutkimustuloksia saadaan myös rahalla. Että moni ns ”salaliitto” (kuten vaikkapa mikrosirut, New World Order, kansalaisten pisteytysjärjestelmä Kiinassa, Great Reset jne.) ovat jo osalle kansaa selvää kun pläkki ja jokainen kiinnostunut voi käydä lukemassa niistä täysin julkisilta ja virallisilta sivustoilta. Ja että osa salaliittoennusteista ja yhteyksistä on myös osoittautunut vääriksi.

Ihminen kuitenkin rakastaa lokeroida ja järjestellä asioita, olla mustavalkoinen, valita omat ja vieraat, turvalliset ja uhkaavat, viisaat ja tyhmät ihmiset. Ihminen ei ole hyvä sietämään tietämättömyyttä ja epävarmuutta, ja sitäkös tämä aika tarjoilee. Muistutan kuitenkin, kuinka SAMA IHMINEN voi olla myös hyvin epäjohdonmukaisesti hyvin eri mieltä näistä kaikista aiheista, joten kannustan olemaan maltillinen tehdessäsi johtopäätöksiä toisen ihmisen maailmankuvasta. Tässä kriittisimmät aiheet:

– maskit, käsidesi, turvavälit, muut rajoitukset (joku saattaa kannattaa yhtä, vastustaa toista)
– mikä on korona, mistä se tuli, tuliko sitä, missä se on, kuinka vaarallinen se on
– rajoitustoimien haittavaikutukset vrt. mahdolliset hyödyt
– media vs. vaihtoehtomedia ja kummankin luotettavuus
– kuka on ”asiantuntija” 
– poliittinen tilanne yleisesti
– Amerikan vaalit
– auktoriteettiusko
– maailman taloudellinen tilanne
– salaliittoteorioiden loputon kirjo (joku saattaa puoltaa yhtä, pitää humpuukina toista)
– qanoniuden vaarallisuus ja ”liikkeen alkuperä”
– jooga- ja hyvinvointiyhteisöjen ajatukset (niitäKIN on niin montaa kuin yhteisöissä ihmisiä, uskokaa tai älkää)
– korruption tila maailmalla ja Suomessa
– lääketeollisuus yleisesti
– rokotteet

Ja voi olla että et löydä ihmistä, vaikka haluaisit, joka ajattelee että AIVAN KAIKEN TAKANA ON:

– raha
– ufot
– salaliitto x, y tai z
– auktoriteetti (tai ryhmä) x, y tai z
– pahat henget
– lääketeollisuus
– politiikka
– muu, mikä, täydennä itse

Kiitos jos jaksoit lukea tänne asti. Pidetään mielemme ja sydämemme avoimina. Elämme joidenkin Ayurvedisten tulkintojen mukaan Kali Yugan aikakautta, josta seuraa ihmiskunnan yksi suurin harjoitus sietää epätietoisuutta, yrittää nähdä hämmennyksen verhon läpi sekä kyseenalaistaa oma maailmankuva. Myös sinun. Myös minun.

– Suvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s