Astu tehtävääsi

Kun on ollut lähellä kuolemaa, voi kokemusta seurata voimakas antautuminen suurimpaan tehtäväämme. Saatamme käydä pikakelauksena elämämme ja sen, mitä olisimme itseasiassa sisimmässämme halunneet ilmentää. Sielumme voi huutaa sydämessämme tarkoitustaan niin kovaa, että ensi kerran kuulemme sen. Olemme rohkeampia ja pelottomampia elämän edessä kuin koskaan. Voimme yhtäkkiä nähdä hämmentävän tarkasti henkilökohtaisen luontomme ja polkumme – dharmamme. 

Kun ylipäätään epätoivo elämässämme on suurimmillaan tai olemme menettäneet kaiken, saatamme pudota itseasiassa kaikkein lähimmäksi itseämme ja totuuttamme. Toteamme, että antaa mennä nyt sitten. Miksi enää yrittäisin olla jotakin mitä en ole, sanoa mitä en ajattele, tehdä mitä en halua. Miksi joskus jopa vasta kuoleman edessä lupaamme itsellemme lunastaa paikkamme maailmassa? Kuin lupa elää täytyisi käydä kysymässä kuolemalta.

Lähellä kuolemaa voi tapahtua niin antautuminen kuolemalle, mutta myös elämälle. Kun lakkaamme vastustamasta kuolemaa ja takertumasta elämään, meidät voi vallata sisäinen voima, rohkeus ja selkeys, jollaista on vaikeaa valjastaa itsessämme milloinkaan muulloin. 

Tiibetiläisessä viisausperinteessä puhutaan kolmesta mielen myrkystä, jotka ovat alkusyynä ihmisen epätasapainolle ja sairauksille. Näitä ovat karkeasti suomennettuna asioiden vastustaminen, niihin takertuminen sekä maailmankuvallinen ja identiteetillinen hämmennys siitä, miten asiat ovat. Mitä syvemmin työskentelemme tämän kolmikon kanssa, sitä nopeammin puhdistumme kaikesta siitä, jota emme ole. 

Asettukaamme todellisille paikoillemme maailmassa 🙏

– Suvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s