Ajastamme

Ajassa jossa nyt elämme, on ihminen kuin unohtanut paikkansa maailmassa. Oli aika, kun olimme syvemmin yhteydessä planeettamme luontoon, kasveihin ja eläimiin. Ymmärsimme paremmin luonnon kieltä sekä itseämme osana luontoa. Tämä auttoi meitä olemaan yhteydessä myös sisäiseen maailmaamme ja sen mahdollisuuksiin. 

Asioita ei perusteltu samoin argumentein kuin tänä päivänä, mutta ihmiset silti tiesivät ja tunsivat sanattomasti miten asiat olivat. Tästä syystä myöskin puhetta tarvittiin vähemmän ja intuitiomme sekä kykymme aistia asioiden energeettistä tilaa oli luonnollinen osa tapaamme havainnoida maailmaa.

Moderni maailma on luonut meille verrattain uuden tavan tarkastella elämäämme, jonka seurauksena olemme kadottaneet monien viisausperinteiden kantaman syvyyden tulkita maailman ilmiöitä. Olemme yksinkertaisesti kadottaneet tiedolliset juuremme. Unohdamme nopeasti, emmekä pysty havaitsemaan enää moniakaan universaaleja syyseuraussuhteita sekä hahmottamaan isompia kokonaisuuksia. 

Samalla ulkopuolelta tulevan informaation määrä ja kiihtyvä syke on ihmiselle verrattain uusi ja kummallinen elinympäristö. Suuri osa tästä informaatiosta ohjaa meitä kuitenkin selviytymään vain hyvin väliaikaisessa ja nopeasti muuttuvassa maailmassa. Monikaan ei enää osaa turvata ajattomaan tietoon, joka pätee aikakaudesta, maailmantilasta ja kulttuurista riippumatta. Juuri tämän kaltainen tieto on kuitenkin avaimena laajempaan ymmärrykseen ja sitä kautta rauhaan ja selkeyteen sisällämme.

Viisausperinteiden hiljalleen kadotessa keskuudestamme harvalla on selkeä ja kokonainen maailmankuva, johon tukeutua vaikeina aikoina. Samalla moni on hukannut tien itseensä ja tuon tien löytäminen on vaikeampaa kuin koskaan. Kun olemme epävarmoja itsemme ja oman maailmankuvamme suhteen, vaikuttaa se väistämättä tapaamme reagoida maailmaan ja tulkita sitä. Niinpä etsimme enemmän turvaa ja totuutta ulkopuoleltamme ollen myös voimakkaammin ympäristömme ohjailtavissa.

Kaikkein tärkeintä mitä voimme tehdä, on vahvistaa ja puhdistaa yhteyttä ja ymmärrystä omaan sisäiseen maailmankuvaamme ja identiteettiimme. Mitä sekavammassa ja pirstaleisemmassa tilassa näiden suhteen olemme, sitä vähemmän pystymme hallitsemaan toimintaamme ja ajatteluamme. Sitä alttiimpia olemme myös pelolle, vihalle ja muille hallitsemattomille tunteille, jotka ohjaavat helposti käyttäytymistämme. 

Joidenkin Ayurvedisten tulkintojen mukaan elämme nyt Kali Yugaa, hämmennyksen aikakautta, joka asettaa meidät tilaan, jossa myös totuuden tunnistaminen on lisäksi vaikeampaa kuin koskaan. Tämän huomioon ottaen neuvoni aikaamme olisikin, että älä usko mitään. Jätä aina mahdollisuus ajatukselle, että emme voi tietää. Tästä huolimatta meidän jokaisen velvollisuus ja vastuu on tulkita todennäköisimpänä pitämämme totuus oman sydämemme läpi.

We are earth.
We are water.
We are air.
We are fire.

Today, our mother earth breathes and give us a great lesson. Show us that she as a living and intelligent being is the creator of her own habitat. With the ability to recreate herself and reinvent her environment. With or without the help of human presence. She teaches us that happiness doesn’t come when we have what we want, but when we enjoy what we have. Because the Earth is not ours. We belong to the earth.

A rebirth the lovingly invites us the flourish inside. And thus, obtain the clarity and strength to evolve into a new opportunity to live on the earth. However, our next steps should be taken harmoniously respecting, honouring, loving and caring about our Mother Nature. With her wisdom and kindness. Mother Nature provides us with everything to live in a balance. Let’s not forget that the true medicine is in the nature. And that the greatest power to heal is love. 

We should teach our children that balance is the supreme principle of everything. And the future harvest will depend on what we sow in them today. Is time to ask ourselves: What are the traces that my actions leave today? Let’s take part in this movement of consciousness of love for our planet, for humanity, for life. We shall remember that we are not humans beings living a spiritual experience.  We are spirit living a human experience. 

So today laugh. 
Sing. 
Dance.
Play.
Dream.
Forgive. 
Love each second of each moment you are living. 

By silencing our ego the power will rise. It’s time to wake up.
We are one. 

Video ja teksti: Freedomceremonies.com (katso video Facebookissa!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s