Vastakkainasettelusta

Yksi suurimmista toiveistani niin medialle, kuin aivan jokaiselle ihmiselle, olisi pyrkimys havainnoida itsen sisällä kasvavaa tarvetta ja sen juurisyitä jakaa ihmiset kahtia. Niihin omiin, turvallisiin, oikeisiin, viisaisiin ja älykkäisiin, ja sitten niihin toisiin, toivottomiin tapauksiin, joihin ei edes kannata yrittää saada yhteyttä, odottaa heidän tulevan sinua vastaan saati muuttavan itse maailmankuvaansa. 

Kun kohtaat ihmisen, nouseeko sisälläsi tarve laittaa henkilö heti armottomaan maailmankuvagiljotiiniin, jossa suorastaan haastat toisen ilmoittamaan puolensa? Entäpä he, keitä et meinaa saada mahtumaan kumpaankaan? He, jotka yrittävät kannustaa kaikkia olemaan uskomatta mitään, jatkamaan kärsivällisesti omia tutkimuksia, kuuntelemaan kaikkia näkökulmia tasavertaisesti, odottamaan asioiden selviämistä, kääntymään sisäänpäin ja etsimään vastauksia ajattomammasta kuin iltapäivälehtien viisaudesta? Mitä he sinussa herättävät?

Meistä jokainen on muuttanut varmasti joskus mielipidettään. Todennäköisesti me kaikki joudumme tekemään sen vielä monta kertaa elämämme aikana. Myös minä. Myös sinä. 

Millaisissa olosuhteissa sinusta on kaikkein turvallisinta ja mielekkäintä oppia uutta, laajentaa maailmankuvaasi ja kasvattaa myötätuntoasi erilaisuutta kohtaan? Tarjoa sellainen myös kaikille muille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s