YIN -näyttely

Galleria Gaiassa 11.11.2017 – 11.12.2017

YIN virtasi ja kehittyi kun pienen kuvataiteiijakollektiivin kesken perustimme Facebookiin nettiryhmän.  Aloimme kaikki tahoillamme työstää aihetta ja käymään kollektiivista dialogia yinin kanssa. Aluksi pääteemaksi tuntui nousevan feminiinisyys ja kaikki kielletty naiseudessa – myös siinä naisessa, joka asuu jokaisessa miehessä. Nopeasti aiheemme tuntui kuitenkin kietoutuvan kaikkialle ja näyttäytyvän kaikessa, kuten yinille on tyypillistä ollessaan puolet kaikesta maailman ilmentymästä.

Luovuus, herkkyys, feminiinisyys, yö, kuu, viileys, vesi, vanhuus, pimeys, hiljaisuus, intuitio, pysähtyminen, antautuminen, muokkautuvuus, talvi, kuolema,suunta sisään, ailahtelevuus, pysymättömyys, passiivisuus – yinin ilmentymiä voisi jatkaa loputtomiin, mutta itselleni suurinta oli lopulta oivallus yangista yinin sisällä. Kuinka vahva onkaan yin meissä joka antaa itsensä olla vahva. Kuinka herkkä ei olekaan aina hauras ja heikko. Kuinka yinin miekan kärki on aina taistelussa terävämpi, hetkessä vihollisen lamauttava kaikessa herkkyydessään ja aistikkuudessaan joustamattoman yangin vielä kompuroidessa ojassa. Yin on ollut kautta aikain itämaisten filosofioiden pohjana myös taistelulajeissa ja on surullista, kuinka yin näkökulmana tänä päivänä tuntuu jäävän usein vaille huomiota, valjastimme itseämme millaiseen taisteluun tahansa.

Jokaisen henkilökohtaisen yinin vapauttaminen oli upeaa työtä taiteen ja kohtaamistemme kautta. Monella kipein kohta itsessä lienee se kaikkein eniten satutettu ja loukattu yin meissä,  jonka suru on pukeutunut vihaksi käyttäen yangia polttaakseen koko maailman – ja usein samalla itsensä.

Näyttelyssä mukana valokuviani sekä akvarelleja.

Paikka: Galleria Gaia, Savontie 2, Mäntyharju
Avoinna: Ark. 10-17, la 9-14
Taiteilijat: Liisa Rasinkangas, Solja Oikarinen, Suvi Sistonen, Sanna Kela, Virve Junnola, Kaija Juurikkala, Virpi Syvärinen

Lämpimästi tervetuloa näyttelyyn!

Aamuaurinko (yang) syrjäyttää yön pimeyden (yin),
joka laskeutuu taas valon viime säteiden (yang) väistyessä.